Raum-pizzakilpailu: Silakka päätyi Osteria da Filippon kilpailupizzaan asiakkaan ideasta

1. Miksi ilmoititte juuri ”Kitukränn Loiston” pizzakilpailuun?

– Pizza nimeltä Kitukränn Loisto on syntynyt Raumalla ja sen nimi viittaa kaikkien raumalaisten tuntemaan Suomen kapeimpaan katuun tässä ihan Osterian lähellä.

2. Miten kilpailupizzanne syntyi?

– Ajatus pizzakilpailusta oli pyörinyt mielessäni jo vuosia ja tämä oli nyt sopiva tilaisuus osallistua kilpailuun pizzalla, joka on saanut inspiraationsa raumalaisesta ruokaperinteestä, silakasta. Tämä pizza on myös raumalaisten keksimä, koska kanta-asiakkaamme eräänä iltana pizzan ja oluen ääressä valitsivat tälle pizzalle ainekset.

3. Minkälaisia pizzan ystäviä raumalaiset ovat?

– Nykyään raumalaiset tunnistavat laadukkaan ja aidoista raaka-aineista valmistetun pizzan. Osteria on varmasti viime vuosien aikana vastannut myös monien matkustelevien raumalaisten tarpeisiin, jotka reissuillaan ovat huomanneet, mitä tarkoittaa italialaisen ruoan laatu. Siinä yhdistyvät yksinkertaiset raaka-aineet, aito maku ja ruoanvalmistuksen perinteet.

4. Miten pizzalistanne elää?

– Osterian pizzalista vaihtelee vähän vuosittain. Vaikka asiakkaiden kestosuosikkeja kuten Pizza Saporitaa ja Pizza Finlandiaa onkin vaikea päihittää, emme me Osteriassa pysähdy vain klassikoihin, vaan olemme aina ajan hermolla ja pyrimme etsimään uusia maku- ja raaka-aineyhdistelmiä.

5. Vapaa sana. Nyt saa kehua omaa kilpailupizzaa!

– Raumalaisten rakastama paistettu silakka ja tilli sopivat kuin nenä päähän avokadon, vuohenjuuston ja sitruunan kanssa. Tämä yhdistelmä, leivottu luonnollisesti aina taikinajuureen, kuten kaikki pizzamme, tekee pizzasta maukkaan ja raikkaan. Suosittelen kokeilemaan myös tuoreen chilin kanssa.

Osteria da Filippo

Osoite: Kauppakatu 2Omistaja: Filippo BassoPerustettu: 2014Kilpailupizza: Kitukränn Loisto

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut