Raum-pizzakisan voittaja selvisi: Kenan Special on Raum-pizza!

Nortamo-Seoran kapteeni Mikko Vapanen ojensi Deniss Kebab & Pizzerian omistajalle Kenan Cetinille Raum-pizzakilpailun voittajadiplomin. Purser Janne Koivunen odotteli vesi kielellä Kenan Specialin maistamista. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Deniss Kebab & Pizzerian salaatilla kruunattu pizza, Kenan Special, ansaitsee raumalaisten mielestä Raum-pizzatittelin.

Nortamo-Seoran ja kaupunkilehti Raumalaisen järjestämässä Raum-pizzakilpailussa annettiin kaikkiaan 2 074 ääntä, joista eniten, eli 371 ääntä, sai Kenan Special.

– Korona-kevään jälkeen tämä on aivan mahtava uutinen! huokaisee ravintolan toinen omistajista Kenan Cetin, joka on antanut ravintolansa suosikkipizzalle oman nimensä.

Hän kertoo uskoneensa koko ajan Kenan Specialin voittoon, sillä se on vuonna 1992 perustetun Deniss Kebab & Pizzerian ylivoimaisesti suosituin pizza.

Se syntyi 2000-luvun alussa, kun veljekset Mehmet ja Kenan Cetin kävivät tapamassa Tanskassa ravintoloitsijaveljeään. Hän oli keksinyt laittaa valmiin pizzan päälle salaattia.

– Ensin raumalaiset vähän kummeksuivat sitä, mutta nyt kaikista myymistämme pizzoista puolet on Kenan Specialeja. Tulemme lisäämään sen nimeen vielä Raum-pizza-maininnan, Kenan Cetin lupaa.

Kilpailu oli kärkikolmikon osalta melko tasainen: toiseksi raumalaiset äänestivät Pizzeria Rivieran Meripoikkatte eväs -pizzan (299 ääntä) ja kolmanneksi Tota Tota Nam Nam Pizzerian Lukko B Specialin (272 ääntä).

Top vitoseen ylsivät vielä Osteria da Filippon Kitukränn Loisto sekä Kebab-Pizzeria Selinin Franciscana.

– Tutustuin kipailuehdokkaisiin huolella ja kävin maistelemassa joka ikisen pizzan. Muutama pizza erottui joukosta selvästi, ja Kenan Special oli juuri siinä joukossa, Nortamo-Seoran kapteeni Mikko Vapanen kertoo.

– Raum-pizzakisa osui lopulta ihan hyvään saumaan, sillä koronasta huolimatta raumalaiset pystyivät ostamaan pizzoja kotiin viemisiksi. Onneksi kilpailuaikakin oli niin pitkä, purser Janne Koivunen myötäilee.

Voittajadiplomissa on käännetty rauman kielelle Kenan Specialin ainesosat.

Nortamo-Seor halusi Raum-pizzakilpailulla juhlistaa meneillään olevaa 90-vuotisjuhlavuottaan. Kilpailusta haluttiin mahdollisimman väljä, joten se suunnattiin kaikille niille raumalaisille ravintoloille, jotka tuntevat olevansa pizzojen valmistajia.

– Olemme hyvin iloisia siitä, että kilpailuun osallistui peräti yksitoista raumalaisyritystä. Suuret kiitokset kaikille ravintoloille, kuten myös äänestäjille, Mikko Vapanen kiittelee.

Nortamo-Seoran juhlavuodesta on muodostunut koronan takia poikkeuksellinen. Seuran oli tarkoitus esimerkiksi pitää vajaan sadan hengen 90-vuotisjuhlakokous, mutta tapahtuma pidetäänkin nyt pienemmässä mittakaavassa ja etänä.

– Katsotaan, mihin suuntaan kaikki kehittyy. Meillä on kuitenkin loppuvuodelle suunnitteilla vielä jotain, kapteeni lupaa.

Viisi työntekijää työllistävässä Deniss Kebab & Pizzeriassa odotetaan jo innokkaana alkavaa kesäsesonkia.

– Koronarajoitusten purkaminen näkyi meillä heti maanantaina, kun lounasasiakkaat palasivat takaisin. Kevään aikana olemme päässeet kyllä myymään ruokaa take awayna, mutta lounastajat ovat puuttuneet. Odotamme, että kesästä tulee taas vilkas, onhan Rauma upea kesäkaupunki, Kenan Cetin hymyilee.

Raum-pizzakilpailu TOP 5

1. Kenan Special, Deniss Kebab & Pizzeria, 371 ääntä
2. Meripoikkatte eväs, Pizzeria Riviera, 299 ääntä
3. Lukko B Special, Tota Tota Nam Nam, 272 ääntä
4. Kitukränn Loisto, Osteria da Filippo, 179 ääntä
5. Franciscana, Kebab-Pizzeria Selin, 178 ääntä