Rauma saa uusia pakohuoneita – tulvatuhot on nyt korjattu

Antti Laine ja Toni Järvinen toivottavat pakenijat tervetulleiksi vanhaan tuttuun kuolemanselliin ja kahteen uuteen Rauman pakohuoneeseen. Arkistokuva: Jussi Hietikko

Viime heinäkuussa Mr. Jonesin alakerran kaksi pakohuonetta kokivat kovia rankkasateiden ja tulvien kosteudessa. Huoneet ovat siitä lähtien olleet pois käytöstä, mutta 9. helmikuuta ne aukeavat jälleen.

– Huoneita oli joka tapauksessa tarkoitus uudistaa, joten nyt se vaan tehtiin vakuutusyhtiön avustuksella, Antti Laine kuvailee.

Heinäkuussa Rauman kaksi pakohuonetta muistuttivat vielä lähinnä uima-altaita, mutta nyt uusia ja ehostettuja pakohuoneita avataan kaikkiaan kolme kappaletta.

– Ensin aukeavat paljon kehuttu ja entuudestaan tuttu kuolemanselli sekä uusi ruumishuone. Ydinuhka-huone avataan yleisölle vielä vähän myöhemmin, Laine kertoo.

Pakohuoneet ovat olleet avautumisestaan lähtien Raumalla iso hitti. Kolmessa kuukaudessa niissä käytiin pelaamassa jo yli 600 kertaa.

– Se on ihan järisyttävä määrä, eikä se pidä sisällään edes pikkujoulukautta, josta jäimme vesivahingon vuoksi kokonaan sivuun.

– Loppuvuonna joutui myymään eioota, mutta kyselyt huoneiden perään ovat jatkuneet siitä huolimatta ahkerina. Laine jatkaa.

Parhaillaan pakohuoneisiin asennellaan vielä erilaisia johtoja tehdään loppusilauksia.

– Seinät ja varustelut alkavat olla jo kunnossa. Yleisön on tarkoitus päästä pelaamaan ensimmäiset pelit helmikuun 9. päivä.