Raumalainen KallaBlöös nousee lauantaina blues-lauteille

KallaBlöösin laulaja-kitaristi ja säveltäjä-sanoittaja Jere Kalla kertoo bändin nimen alkuperästä, että se oli aluksi yhtyeen sisäisen viestiryhmän nimi. – Kun sitten joskus mennään kansainvälisille musamarkkinoille, pitää teipata ö-kirjaimen pisteet piiloon, hän nauraa. Kuva: Lisbet Joelsson

Rauma Blues toteutetaan tänä kesänä kotimaisin – ja osittain paikallisinkin voimin. 35. kerran järjestettävällä festivaalilla kuullaan nyt kansainvälisten tähtien sijaan kotimaisia blues- ja roots-huippumuusikoita.

Raumalaisverta festivaalille tuo bluesia, bluesrockia ja roots-musiikkia soittava KallaBlöös, joka soittaa lauantaina Rauma Bluesin pääklubilla Kulttuurikuppila Brummin Nurkka-pubissa.

Jere Kallan (laulu,kitara), Vilho Voutilaisen (rummut) ja Mikael Alakruuvin (basso) muodostama trio myös päättää lauantain konsertti-illan.

– Meillä onkin ollut viime päivinä todella paljon miettimistä, mitä biisejä me soitetaan ja soitetaanko jotkut kappaleet kahteen kertaan, kun kerran vedetään kaksi settiäkin. Meillä olisi nyt kuusi ihan uutta biisiäkin tarjolla, pääsiäisenä debyttialbuminsa Fresh from the Garage julkaisseen bändin nokkamies Jere Kalla kertoo.

Kalla hoitaa KallaBlöösissä sävellys- ja sanoitustyön, sovitukset bändin jäsenet tekevät yhdessä.

Jere kertoo, että Rauma Blues -keikkaan trio on valmistautunut ”pikkuhiljaa”.

– Viikonloppuna vedettiin viimeiset treenit. Kun on toimiva porukka kasassa, niin ei siinä sen kummempia tarvita, hän naurahtaa.

Mikaeliin ja Vilhoon Jere tutustui osittain opiskelujen kautta. Kaikki olivat myös soittaneet tahoillaan useissa eri bändeissä.

– Sitten, kun olin saanut tarpeeksi demoja kasaan, vedettiin ekat treenit – ja se oli siinä. Tuntui heti siltä kuin olisimme aina soittaneet yhdessä.

KallaBlöösin esikoisalbumi äänitettin livepohjalta, jotta lopputulos olisi mahdollisimman energinen ja bändille ominainen.

– Musiikintekijänä ilmaisuni on muuttunut koko ajan enemmän ja enemmän bluesin ja bluesrockin suuntaan. Kuuntelin blues- ja roots-musiikkia jo pentuna, mutta viimeiset pari vuotta olen tehnyt lähes pelkästään sitä musiikkia.

Jere kertoo aiemmin kokeilleensa myös punkia, raskasta rockia, poppia sekä ”melkein iskelmääkin”, mutta lopulta blues vei voiton.

Fresh from the Garage -levyn promoaminen stoppasi kuin seinään koronan sotkettua kaikki bändin tekemät kevään ja alkukesän keikkasuunnitelmat. Levyjulkkaritkin toteutettiin suoratoistona Kulttuurikuppila Brummista.

– Aloittelevalle bändille on todella tärkeää päästä promoamaan levyä keikoilla, eikä meillä ollut nyt siihen mahdollisuutta. Olemme kuitenkin tosi tyytyväisiä levyn saamaan vastaanottoon. Ovat sitä ostaneet näköjään muutkin kuin kaverit ja tutut, Jere Kalla nauraa.

Tahmean kevään jälkeen KallaBlöös on nyt lähdössä uuteen nousuun, ja keikkojakin on takana jo kymmenkunta.

– Olemme soittaneet muun muassa Raumalla AT’s Roots & Rambling -yhtyeen kanssa.

Kiinnitystä juhlavuottaan viettävän Rauma Bluesin esiintyjäjoukkoon KallaBlöösin pojat pitävät ”tosi hienona” juttuna.

– Jo silloin, kun pidettiin ensimmäisiä treenejä, naureskeltiin äijien kanssa, että Rauma Bluesiin on sitte pakko päästä soittamaan. Ja nyt se on totta! Voi, kunpa olisi jo lauantai!

Rauma Blues 35 klubit

  • To 13.8. klo 19 Wanhan Rauman Kaffebar (Kuninkaankatu 27) Jo’ Buddy. Tilaisuuteen vapaa pääsy.
  • Pe 14.8. klo 19 Café Sali (Kuninkaankatu 22) Frim-Fram Duo. Tilaisuuteen vapaa pääsy.
  • Pe 14.8. klo 20.30 Ravintola Buena Vista (Kanalinranta 5) Hamid Moeini Band. Tilaisuuteen vapaa pääsy.
  • Pe 14.8. klo 22.30 Ravintola Kallio (Kalliokatu 25) Lumberjacks. Liput ovelta 10 e.
  • La 15.8. klo 20 Kulttuurikuppila Brummi (Karjalankatu 15) klo 20.15 KallaBlöös, klo 21.15 Micke & Lefty feat. Chef, klo 23 Tomi Leino Trio ja klo 00.30 KallaBlöös. Liput 20 e Brummin verkkokaupasta, Hotelli Kalliohovista ja Buena Vistasta. Lippuja voi ostaa myös Brummin ovelta.