Raumalaisen gallup: Mitä mieltä makiksesta? "Toivottavasti kaupunkilaiset ottavat paikan omakseen"

Rauman maauimalan matalassa päässä onnistuu vaikkapa käsilläseisonta. KUVAT: Juha Sinisalo

Rauman maauimala aukesi maanantaina yleisölle. Raumalainen kävi kyselemässä uimareiden tunnelmia tuoreeltaan.

Saimi Suominen, 7, on kova uimaan.

Saimi Suominen, 7:

Vesi on ihan oikeastaan just sellaista kuin kuuluukin. Uimisessa on parasta se, kun saa pitää hauskaa. Olen kova uimaan ja käyn talvisin uimahallissa. Tykkään uida, hypellä ja sukeltaa. Ei tule mieleen mitään, mitä pitäis parantaa.

Sofia McNabin mielestä vedessä kivointa on sukellella ja tehdä temppuja.

Sofia McNab, 7:

Tykkään uimisesta tosi paljon. Eilen illalla me käytiin perheen kanssa kahlaamassa merenrannalla, ja samalla me kurkisteltiin vähän tänne maauimalaankin aidanraoista. Tykkään sukellella ja tehdä kaikkia temppuja. Vesi täällä on tarpeeks lämmintä.

Marjo Marin Tuusulasta toi tyttärensä vanhan kotikaupunkinsa maauimalaan.

Marjo Marin:

Tulimme tyttären kanssa Tuusulasta käymään täällä vanhassa kotikaupungissani. Tämähän on paranneltu versio maauimalasta, jossa itsekin vietin nuorena paljon aikaa. Tornista hyppiminen olisi tyttöä kiinnostanut. Toivottavasti kaupunkilaiset ottavat paikan omakseen!

Danny McNab värisi vedestä noustuaan koleahkossa säässä.

Danny McNab:

Vesi on lämmintä, oikein mukavaa. Perheen kanssa tulee käytyä rannalla uimassa, ja olemme käyneet myös Porin maauimalassa. Itseäni ei hyppytornin puute haittaa, mutta tiedän, että monia se kiinnostaisi. Sääli sinänsä, ettei se ole käytössä.

Aada Mattila ja Liisa Rantamaa olivat odottaneet makiksen aukeamista jo pitkään.

Aada Mattila ja Liisa Rantamaa, 11:

Me on odotettu pitkään, että makis aukeaa. Muuten kesäisin käydään uimassa saarissa ja Kaarojärvellä. Uiminen ja sukelteleminen on parasta, ja hyppiminenkin ihan kivaa. Olis ollut kiva päästä hyppäämään korkemmaltakin. Vesi tuntuu sopivalta.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Ranneke käteen ja molskis veteen – Katariina ja Elli olivat ensimmäisten joukossa jälleen avatussa maauimalassa

Vain tilaajille KUVAGALLERIA: Maauimala aukesi tusinalle jonottajalle, ja tältä siellä näytti

Makiksessa molskahti! – tältä näyttivät ensimmäiset hypyt maanantaina avatussa maauimalassa

Vain tilaajille Maauimala aukeaa vihdoin maanantaina – kävijämäärää rajoitetaan koronatilanteen vuoksi: "Tosi tarkkoja ollaan näissä asioissa"