Raumalaiset pelastivat ennätysmäärän hävikkiruokaa

Matsmart myy verkossa ruokaa, jonka kuljettaminen ei vaadi kylmäketjua.

Hävikkiruoan torjunta on päässyt hyvään vauhtiin – ainakin Raumalla. Hävikkiruokaa verkossa myyvän Matsmartin raumalaisasiakkaat pelastivat 6 605 kiloa ruokaa hävikiltä viime vuonna, mikä on jopa 316 prosenttia enemmän kuin 2018.

– Raumalaisasiakkaidemme ansiosta yli 6 000 kiloa ruokaa sai viime vuonna uuden mahdollisuuden. Määrä on yli kolminkertainen edellisvuoteen verrattuna, iloitsee Matsmartin Suomen-maajohtaja Michaela Böckelman.

Pelastetun ruoan määrä vastaa kymmentä tonnia hiilidioksidipäästöjä, mikä on saman verran kuin kymmenen edestakaista lentoa Helsingin ja Lontoon välillä.

Kotitalouksien ruokahävikki on Suomessa noin 23 kiloa henkilöä kohden. Ruokaa menee suomalaisten kodeissa hukkaan enemmän kuin esimerkiksi kaupoissa.

Matsmart on Ruotsissa vuonna 2014 perustettu verkkokauppa, josta voi ostaa alennetuin hinnoin muun muassa sesonkien jäännöseriä tai tuotteita, joiden pakkaus on muuttunut. Samalla ruokahävikki vähenee.

Yritys myy ainoastaan sellaisia tuotteita, joiden toimittamiseen ei tarvita kylmäketjua. Kolmisen vuotta sitten Suomeen rantautuneen Matsmartin tuotteet toimitetaan asiakkaille Postin toimipisteisiin kaikkialle Suomeen.

Michaela Böckelman uskoo, että hävikkiruoan ostaminen verkosta tulee entisestään lisäämään suosiotaan tänä vuonna.

– Uskomme, että uudet asiakkaat ja tavarantoimittajat löytävät palvelun.