Raumalaiskaksikko esittäytyy Nelosen Tankkaustarinoissa

Olavi Tuominen (vas.) ja Matti Pursiheimo ovat mukana Nelosen Tankkaustarinoissa. Porin Tikkulan ABC-liikennemyymälässä kuvattu jakso esitetään televisiossa ensi maanantaina kello 20.30. Kaikki jaksot tulevat myös Ruutuun. Kuva: Pekka Lehmuskallio

– Oltiin Porissa etsimässä Masalle käytettyä autoa, kun meidät vedettiin mukaan Nelosella pyörivään Tankkaustarinat-tv-realityyn, Olavi ”Olle” Tuominen kertoo.

Ihan sattumalta Tuominen ja Matti Pursiheimo eivät Porin Tikkulan ABC-liikenneasemalla kuitenkaan vierailleet, sillä television tuotantostudiota edustava Mika Heittola oli ottanut Pursiheimoon yhteyttä ja pyytänyt häntä mukaan ohjelmaan. Auton metsästysreissu oli siis ikään kuin peitetarina.

– Heittola on melkein Rauman omia poikia, sillä hän on asunut nuorempana Raumalla ja päässyt täällä ylioppilaaksikin. Heittola pyysi minua etsimään ohjelmaan mukaan myös jonkun toisen, joka puhuu Rauman giält. Niinpä soitin Ollelle, Pursiheimo selvittää.

Kuvauspaikalla Tikkulan ”apsilla” kaksikkoa odotti kolmimiehinen kuvausryhmä, jonka ohjaajana toimi Henrik Mäki-Tanila, raumalaislähtöisen elokuvaohjaaja Maarit Lallin poika.

Pursiheimon ja Tuomisen osuus alkoi siten, että miehet ihmettelivät ääneen liikennemyymälässä myynnissä olevia kahvikuppeja, joissa on porinkieliset tekstit.

– Siitä se Porin ja Rauman vertailu sitten lähti. Seuraavaksi menimme kahvijonoon, jossa kassan takana olleen liikennemyymäläpäällikön kanssa jatkettiin jutustelua. Polttonestevastaava liittyi mukaan seuraan ja toi meille parkkikiekonkin, Pursiheimo muistelee.

Miehet yllättyivät siitä, miten yhden lyhyen ohjelmaosan kuvaamiseen sisältyy niin valtavasti kaikkea.

– Se on tosi iso työmäärä. Meidänkin osuutemme kesti kolmatta tuntia. Eikä niistä lukemattomista otoksista jää itse ohjelmaan kuin joku pari minuuttia, Tuominen huokaa.

Kuvauksiin osallistuminen oli molemmille jännittävä ja mielenkiintoinen tapaus, eikä heitä tarvinnut pitkään suostutella ohjelmaan mukaan.

Pursiheimo ja Tuominen eivät ole vielä nähneet kyseistä Pori-jaksoa valmiina, mutta heidän odotuksensa on pian ohi, sillä ensi maanantaina 26.8. kello 20.30 raumalaiskaksikon osuus esitetään Nelosella.

– Kyllä se vähän jännittää, kun ei tiedä, mitä läppää tuotantostudio on lopulta valinnut siihen ohjelmaan. Voi olla, että porilaiset entiset työkaverini eivät niin hirveästi tykkää, Tuominen nauraa.

Matti Pursiheimon ura tosi-tv-ohjelmissa ei suinkaan jää Tankkaustarinoiden yhteen jaksoon. Myöhemmin syksyllä hän on mukana MTV3-kanavan First Dates Suomi -senssiohjelmassa. Siitä kerromme lisää vähän myöhemmin...

Tankkaustarinat, Nelosella ma 26.8. klo 20.30

Tankkaustarinat

  • Tosi-tv-ohjelma, joka tutustuttaa katsojan liikennemyymälöiden värikkääseen arkeen.
  • Ohjelmassa seurataan Porin, Vaajakosken ja Lohjan ABC-liikennemyymälöiden henkilökunnan työtä sekä huoltamoilla käyvien asiakkaiden edesottamuksia.
  • Tankkaustarinoissa esittäytyvät myös liikennemyymälöiden kanta-asiakkaat, kuten porilaiset sanasepot ja lohjalaiset mummot.
  • Sarjaa kuvattiin kesällä kaikilla kolmella paikkakunnalla.
  • Tankkaustarinat ma–to klo 20.30 Nelosella ja Ruudussa.