Raumalaisputiikkeja mukana valtakunnallisessa Puotirundissa

Raumalainen kynttiläpaja ja puoti Liekkimeri on mukana Puotirundi-yhteisössä. Raumalta edustettuina ovat myös Purkki Aitta ja Kajava Lahja ja Käsityö. Arkistokuva: Elina Helkelä

Pienet puodit ympäri Suomea ovat yhdistäneet voimansa ja ryhtyneet hakemaan näkyvyyttä yhteisellä Puotirundi-brändillä.

Puotirundilla on verkkosivut ja somekanavat sekä yhteisen #puotirundi-sometunnisteen käyttösuositus.

Suomalaisia, pieniä ja yksilöllisiä puoteja yhteen kokoavan brändin loi mäntyharjulainen yrittäjä Titta Kyllönen. Hän ahdistui, kun oman puodin päivämyynti oli pahimmillaan vain seitsemän euroa.

Piti keksiä keino, jolla asiakkaan näkökulmasta olisi houkuttelevaa lähteä puodin perässä pienellekin paikkakunnalle, ja näin syntyi Puotirundi.

–– Tarvetta tällaiselle näyttäisi olevan, sillä ensimmäisen viikon aikana jäseniä tuli yli 50 ja 1500 Facebook-tykkääjää sekä 700 seuraajaa Instagramiin, sanoo Kyllönen.

Hän huomauttaa, etttä Suomessa on paljon pieniä puoteja, joista moni on vielä hankalasti löydettävissä.

– Yrittäjän on lisäksi lähes mahdotonta tehdä yksinään laaja-alaista markkinointia.

Yksi Puotirundin jäsenistä on raumalainen kynttiläpaja Liekkimeri.

– Lähdimme mukaan, koska uskomme, että kattavalla yhteistyöllä on voimaa, Liekkimeren yrittäjä Terttu Raes sanoo.

Raumalta Puotirundissa ovat mukana myös Purkki Aitta sekä Kajava Lahja ja Käsityö. Euraa edustaa putiikki Ihanuuteni ja Uuttakaupunkia Pikkukylän puoti.

Puotirundin verkkosivustolta voi hakea puoteja maakunnittain sekä esimerkiksi paikkakuntakohtaisella haulla. Karttahakuja on tarkoitus kehittää vielä.

Puotirundi-yhteisön jäsen- ja liittymismaksuilla yrittäjät saavat apua markkinointiin eri kanavissa sekä näkyvyyttä, jolloin heidät on helpompi löytää.

– Näyttää vahvasti siltä, että ensi kesänäkin matkaillaan laajasti kotimaassa ja myös tällaiselle palvelulle uskotaan olevan tilausta, ainakin asiakkaat eri someryhmissä ovat ottaneet palvelun innokkaasti vastaan, Kyllönen toteaa.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme Rauman seudun yritysten kuulumisia.