Uusi tapahtuma: Raumalanka panee tanssijalan vipottamaan

Pääbändinä Ooperissa järjestettävässä Raumalangassa on Kalle Kaaja (kuvassa), joka laulaa Antti Tammilehdon yhtyeen solistina.

Idea Raumalangasta, Raumalla järjestettävästä tanssimusiikin tapahtumasta, sai alkunsa Porin Yyteristä. Jaana Laine oli viime syksynä järjestämässä Yyteri Twistiä ja mietti, että kyllä Raumallekin pitäisi saada jotain vastaavaa.

Taustalla oli huoli tanssilavakulttuurin hiipumisesta.

– Halusimme elvyttää perinnettä ja järjestää Raumallekin tapahtuman, jossa lipunhinnat ovat kohtuulliset ja tarjolla on musiikin lisäksi ruokaa ja juomaa.

Uusi tapahtuma sai nimekseen Raumalanka ja se päätettiin järjestää Ooperissa. Ajankohdaksi valikoitui kesäkuun toinen viikonloppu.

– Ooperi on paikkana ihanteellinen, vaikka siellä ei lavaa olekaan.

Tapahtuma on osoitus maakunnallisesta yhteistyöstä, sillä järjestäjien joukossa on myös Yyterin Twistiä järjestävä osuuskunta Poskivalssi. Ruoka- ja juomatarjoilu puolestaan tulee Harjavallasta. Jaana Laineella on vankka usko siitä, että tapahtumalle tulee jatkoa.

Pääbändinä Raumalangassa on kokoonpano Kalle Kaaja & Antti Tammilehdon yhtye. Tammilehto on Topi Sorsakosken veli, ja tapahtuman lopussa onkin luvassa illan kaikkien esiintyjien yhdessä improvisoima Sorsakoski tribuutti.

– Hienoa, että Raumalla järjestetään tapahtuma, joka palvelee sekä tanssikansaa että rautalankamusiikin kuuntelijoita, Kalle Kaaja kertoo.

Tammilehdon yhtyeen solistina laulava Kaaja on ajautunut rautalangan pariin rockabillyn puolelta. Kokoonpanolta ilmestyi viime vuonna albumi, suomalaisen kitaraiskelmän perinnettä jatkava Unta kauniimpaa.

– Oma setti Raumalla koostuu yli 80 prosenttisesti omasta tuotannosta.

Unta kauniimpaa -albumin ohella keikkasetissä on kappaleita aiemmalta kokoonpanolta, Kulkukoirilta.

Ooperissa kuultavat kappaleet eivät laulajan mukaan ole sitä kaikkein perinteisintä rautalankaa, vaikka tanssimusiikkiakin on mukana.

– Melodista kitaravetoista musiikkia, jossa on mukana myös beat-osastoa. Tangojakin esitetään, mutta mukaellen, laulaja kuvailee.

Esikuvat löytyvät Agentseista, Topi Sorsakoskesta, Rauli Badding Somerjoesta ja Olavi Virrasta.

– Ne ovat lähellä sydäntä ja niiden jalanjäljissä mennään, Kaaja sanoo.

Kaajan ja Tammilehdon yhtyeen ohella rautalankamusiikin ystäviä liikuttavat Ooperissa raumalainen The Beatfox ja porilainen The Themes.

The Beatfoxilla on takanaan kunnioitettava historia: se on perustettu jo vuonna 1986.


Ovet avautuvat Ooperissa lauantaina kello 19, soitto alkaa 21–22. Pääsymaksu 15 e.