Raumalla avautui uusi hautaustoimisto

Kari Lehtosen Wanhan Rauman Hautauspalvelun toimistossa on levollinen tunnelma. Kuva: Elina Helkelä

Kauniiksi kunnostettu vanha kaarevaikkunainen kivitalo Kauppakatu 26:ssa on kuin tehty hautaustoimiston toimipaikaksi.

Talon levollisen ja arvokkaan tunnelman aistii heti kun astuu sisään Wanhan Rauman Hautauspalvelu Oy:n liiketilaan, joka on sisustettu tyylikkäästi.

– Etsin jonkin aikaa sopivaa liikehuoneistoa, ja tämä tuntui parhaimmalta. Rakennus sijaitsee Vanhassa Raumassa keskeisellä mutta samalla rauhallisella paikalla. Toimiston edessä on vielä hyvin parkkitilaakin, yrittäjä Kari Lehtonen huomauttaa.

Syntyjään turkulainen Lehtonen on asunut Raumalla perheineen kymmenkunta vuotta. Hänellä on parinkymmenen vuoden kokemus kaupalliselta alalta myynti- ja markkinointitehtävissä sekä vakuutusalalta.

Muutamia vuosia sitten Kari Lehtonen näki lehdessä paikallisen hautaustoimiston työpaikkailmoituksen, ja päätti tarttua tilaisuuteen.

– Hakuilmoituksessa esitetyt kriteerit sopivat hyvin minuun. Koen tärkeäksi, että saan auttaa ihmisiä heidän murheensa hetkellä. Tämä työ vaatii sydäntä ja asiakkaan lukutaitoa, ja sitä minulla mielestäni on.

Wanhan Rauman Hautauspalvelu on täyden palvelun hautaustoimisto, josta saa kaikki hautajaisiin liittyvät järjestelyt.

– Kun asiakas tulee toimistoon, otan yhteyttä seurakuntiin, ja sovimme siunaustilaisuuden pitopaikasta ja ajankohdasta. Sen jälkeen valitaan sopiva paikka muistotilaisuudelle sekä tarjottavat sinne.

Lehtosella on paikallisia yhteistyökumppaneita, joilta voidaan tilata muistotilaisuuden tarjottavat sekä hautajaisten kukat.
Hautajaisjärjestelyihin kuuluvat myös muiden muassa kuolinilmoitukset lehteen, vainajan kuljetukset, saattohartaus sekä arkun tai uurnan valinta.

Wanhan Rauman Hautauspalvelun kautta tilattavat arkut ja uurnat ovat kaikki kotimaisia, sillä Lehtosen mukaan se on yksi tärkeimmistä valintakriteereistä asiakkaille.

Hän huomauttaa, että arkut voidaan myös yksilöidä vainajan persoonan mukaan vaikka koristemaalauksin. Hautakivissä Lehtosella on Kivilähteen hautakiviedustus.

– Kauttani järjestyy tarvittaessa myös tilaisuuden valokuvaus, ja laulumiehenä olen käytettävissä, mikäli siunaus- tai muistotilaisuuteen kaivataan laulajaa.

Myynnin perinteiset lainalaisuudet eivät Lehtosen mukaan päde hautaustoimistoalalla, eikä alaa liioin voi markkinoida tyypilliseen tapaan.

– Koen kuitenkin, että uudelle hautaustoimistolle on tilaa Raumalla. Olihan täällä aikoinaan ainakin kolme toimistoa samaan aikaan.

Vaikka Lehtosen yritys toimiikin kivijalkaliikkeenä, julkaistaan Wanhan Rauman Hautauspalvelulle lähiaikoina myös netti- ja Facebook-sivut.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme yritysten kuulumisista Rauman seudulla.