Raumalla kiinnostavia rakennushankkeita meneillään – ensi vuonna valmistuvat maauimala, vuoropäiväkoti ja merijakamon sauna

Uusi vuoropäiväkoti valmistuu ensi vuoden elokuussa. Sitä rakennetaan peitteiden alla Itsenäisyydenkadun varrella.

Raumalla on tällä hetkellä käynnissä useita rakennus- ja korjausprojekteja, jotka herättävät kiinnostusta kaupunkilaisissa.

Keräsimme yhteen kiinnostavia projekteja ja otimme selvää niiden etenemisestä.

Itsenäisyydenkadun varrella huomiota herättää muovikatteilla peitelty rakennusprojekti. Peitteiden alla rakennetaan uutta vuoropäiväkotia, joka avaa ovensa ensi vuoden elokuussa.

Suvitien varrella liikkuu tällä hetkellä paljon rakennusmiehiä, sillä tien varrella on kaksikin projektia käynnissä.

Isompi on Rauman maauimalan kunnostusprojekti, joka kiinnostaa raumalaisia niin paljon, että työmaa muistuttaa nähtävyydeltä, kun ihmiset käyvät kuvaamassa sitä älyluureillaan.

– Homma etenee suunnitelmien mukaisesti, mutta uskon kyllä että Makis aukeaa ensi kesänä. Paljon on vielä tekemättä, hankkeen isäntä Riku Räsänen kertoo.

Merijakamon saunassa löylytellään jo kesällä. Ympäri vuoden avoinna olevaan saunaan mahtuu 40 löylyttelijää.

Toinen Suvitien projekteista on merijakamon sauna, joka myös on valmistumassa kesään mennessä. Merijakamon saunassa löylyttelee neljäkymmentä saunojaa ympäri vuoden.

Etenkin talviuimareille on tarjolla lämpimiä kylpyjä.

– Ulkopuolelle tulevat poreammeet ja paljut, Esa Narmala kertoo.

Rakennukseen tulee yksi sauna, pukuhuoneet ja suihkutilat naisille ja miehille sekä kahvila.

Koulujen väistötiloja Raumalla on runsaasti ja lisää on nousemassa. Raumalaisista peruskoulujen oppilaista 38,4 prosenttia on tällä hetkellä väistössä.

Tällä hetkellä kaivinkoneet rullaavat Nanun koulun viereisellä parkkipaikalla, johon tehdään väistötiloja.

Koulujen omat kiinteistöt ovat tyhjillään, koska niitä vaivaavat sisäilmaongelmat. Väistötilojen suuri määrä näkyy myös kaupungin rahavirrassa. Laskelmat kertovat, että olemassa oleviin lisä- ja väistötiloihin uppoaa vähintään 13 miljoonaa euroa lähivuosina.

Vähittäiskaupan rakennusprojekteja Raumalla ovat muun muassa Fere Centerin tontille nouseva Motonetin myymälä ja Monnankadun uusi Sale.

Motonetin 4 500 neliön kokoinen liikekiinteistö avautuu asiakkaille ennen joulusesonkia.

Seitsemän Meren Baarista on jäljellä hauskojen muistojen lisäksi enää kuoppa ja uutta Salea aletaan rakentaa samantien. Uuden, noin 800 neliön kokoisen myymälän arvioidaan avautuvan ensi keväänä.

Vielä kuukausi sitten tämän kuopan paikalla laulettiin karaokea. Uusi Sale valmistuu Monnankadun varteen keväällä. Rauman maauimalan remontti on vaativa ja työtä on vielä paljon jäljellä. Maauimalaan tulee lämmin vesi ja allasta muokataan nykyaikaisten vaatimusten mukaiseksi. Riku Räsänen arvioi, että maauimalan remontti valmistuu ensi kesäksi. Motonetin uusi myymälä valmistuu Fere Centerin tontille ennen joulumarkkinoiden alkua. Myymälästä tulee 4500 neliön kokoinen. Nanun koulun väistötiloja rakennetaan suuren pysäköintialueen paikalle. Väistötiloja tarvitaan sisäilmaongelmien takia.