Raumalla kokattiin buffetherkkuja valkoisten laivojen malliin

M/S Baltic Princessin keittiöesimiehet valmistivat laivan kesäbuffetin antimia Winnovan kokkiopiskelijoiden kanssa.

Kokkiopiskelija Elias Basso koristeli graavilohilautasta keittiömestari Pasi Tuomisen opastuksella. Baltic Princessin keittiöpäällikkö Harri Salo luotsaa laivan kaikkia ravintoloita.

Winnova Rauman Satamakadun ravintolakeittiössä on kuumaa. Painekeittokaapin avonaisesta ovesta pölähtää ilmaan höyryä.

Ensimmäisen vuoden kokkiopiskelija Otto Tapiovaara kokeilee tikulla, ovatko perunat jo kypsiä. Ja ovathan ne.

Tottuneesti nuori mies vetää vuoan ulos painekaapista. Pian perunat pääsevät Winnovan opetusravintolan buffetiin, joka viime torstaina oli Silja Linen M/S Baltic Princessin tulevan kesän buffetti pienoiskoossa.

Parikymmenpäinen kokkiopiskelijatiimi sai Baltic Princessin keittiöpäälliköltä Harri Salolta sekä keittiömestari Pasi Tuomiselta ruuanvalmistusoppia ”kädestä pitäen”.

Keittiöesimiehet olivat saapuneet Raumalle opettamaan Winnovan kokkiopiskelijoita buffetruokien valmistamisessa. Samalla he kertoivat opiskelijoille työnteosta laivalla.

– Keväällä nämä opiskelijat päättävät, haluavatko he erikoistua laivatalouteen. Heillä on nyt erinomainen tilaisuus saada suoran käden tietoa työskentelystä laivakeittiöissä sekä arjesta merellä, lehtori Seppo Meriö selvitti.

Salon ja Tuomisen houkuttelivat Winnova-visiitille oppilaitoksessa ravintola- ja catering-alaa opettavat keittiömestarit Mikko Sirola ja Eero Hyvärinen. Molemmat ovat työskennelleet Siljan laivakeittiöissä.

Baltic Princessin ravintolakeittiöiden toiminnasta vastaavalla Harri Salolla on johdettavanaan lähes 40 alaista, jotka työskentelevät laivan keittiöissä 3–4 kuukauden sykleissä.

Pelkästään buffetravintolan keittiössä työskentelee 7–10 keittiöalan ammattilaista ja heidän lisäkseen vielä useampi avustava työntekijä.

Salo on tyytyväinen siihen, että keittiöhenkilökuntaa on taas koronan jälkeen hyvin saatavilla.

– Haut ovat päällä, ja tulijoita onneksi on. Silti töitä riittää uusille tekijöille koko ajan, omasta aktiivisuudesta riippuen. Kannustan siis ehdottomasti opiskelijoita erikoistumaan laivatalouteen.

Salo on suunnitellut Baltic Princessin keväällä lanseerattavan buffet-menun, jota hän kutsuu termillä ”back to basics”.

– Tarjoamme matkustajille klassikkoja, kuten lyonin kanaa, wallenbergin pihvejä, pitkään haudutettua härän briskettiä, toast skageneita ja monia muita tuttuja makuja, osa hieman muunneltuina.

Winnovan kokkiopiskelijat pääsivätkin nyt ensimmäisten joukossa valmistamaan uuden buffetin herkkuja.

Opetusravintola Raimanniin ruokailemaan saapuneet asiakkaat kehuivat onnistunutta kokonaisuutta.

Erityisesti 20 tuntia miedossa lämmössä kypsynyt naudan brisket, fish and chips, minikokoiset toast skagenit sekä jälkiruokina tarjotut tiramisu ja crème brûlée saivat ylistäviä arvioita.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut