Raumalla maistellaan lauantaina muinaisoluita - Muinasolutpäivässä oluenpanijoita myös muualta

Muinaisolutpäivässä vierailee muun muassa olutkirjailija Mika Laitinen, jonka aiheita ovat muinaisolut ja viikinkiajan juoma.

Olu Bryki Rauman muinaisolutpäivässä tulevana lauantaina Raumalle saadaan vieraaksi oluenpanija Andus Vili Viron Saarenmaalta sekä monesti palkittu suomalainen sahtimestari Tuula Viheroja. Viheroja kertoo sukunsa sahdista ja sen valmistusperinteestä.

Muita muinaisolutpäivän vieraita ovat tietokirjailija Satu Hovi, joka kertoo yrteistä keskiajan oluenpanossa ja ruokavaliossa, sekä olutkirjailija Mika Laitinen, jonka aiheita ovat muinaisolut ja viikinkiajan juoma.

Tapahtumaa isännöi Olu Bryki Rauman pitäjä Jouko Ylijoki, joka tarinoi muinaisesta Sepän Varin oluesta.

Päivän ohjelmassa on myös muinaisoluen valmistusnäytös avotulella ja kuumilla kivillä (säävaraus).

Tarjolla on raumalaispanimon omia muinaisoluita, perinteistä virolaista Saaremaa Pruulikoda koduölua sekä modernia olutta käsityöläispanimo Roiskeelta.

Tapahtumapaikkana Olu Brykin Vanhan Rauman Panimo (Hakrinkatu 4)

Olutpäivään on ilmainen pääsy. Vanhan Rauman Panimolle mahtuu hieman yli 100 oluen ystävää kerrallaan, ja siksi tulijoilta toivotaan ennakkoilmoittautumista: jouko.ylijoki@olubrykiraum.fi tai puh. 0500 122344.

Olu Bryki Raumin myymälä ja panimopub ovat muinaisolutpäivien aikana auki kello 12–20.