Raumalla riittäisi tontteja – mutta mistä saadaan rakentajat?

Ensimmäiset Vanha-Lahden asuinalueen tontit on muodostettu Tuuliviiri-kadun varteen.

Rauman tontti- ja toimitilarekisterissä on tällä hetkellä vapaana 119 omakotitonttia. Eniten niitä löytyy Vanha-Lahden alueelta ja Uotilasta, joissa kummassakin on yli 20 vuokrattavaa tonttia.

– Täytyy myöntää, että Vanha-Lahden ensimmäisen asuinkadun, Tuuliviirin, tonttien heikohko menekki on vähän yllättänyt. Odotimme suurempaa kysyntää, Rauman kaupungin kiinteistösihteeri Jaana Valtonen toteaa.

Raumalla ei voi nyt puhua kovinkaan kuumasta pientalojen rakennusbuumista.

Tuuliviirin varrelta on varattu tähän mennessä vain kuusi tonttia. Omakotirakentajat ovat olleet kiinnostuneita myös Kaivopuistontien varren tonteista (4 varausta) sekä 20. kaupunginosan eli Taffelvaheen ja Jepyrtien alueen tonteista (4 varausta).

– Lisäksi yksittäisiä varauksia on tehty Paroalhosta, Sampaanalasta ja Silikalliosta, Valtonen kertoo.

Tontit ovat jaossa aina kalenterikuukausittain. Kiinteistösihteeri lähettää tontin varaajalle varausmaksulaskun heti varauspäätöksen jälkeen.

Laskun maksuaikaa on noin kolme viikkoa. Ellei esimerkiksi omakotitontin 400 euron varausmaksua ole maksettu eräpäivään mennessä, tontti vapautuu taas haettavaksi.

– Varausmaksulaskusta ei lähetetä karhukirjettä. Eli on tärkeää, että omakotitonttihakemuksessa on oikeat tiedot, Jaana Valtonen neuvoo.