Raumalta löytyy vielä vapaita venepaikkoja

Syväraumanlahden venesatamista Syvärauman allas on vielä työn alla. Altaan Suvitien puoleiselle reunalle rakennetaan uusi venelaituri, jonka pitäisi valmistua juhannuksen tienoilla. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman kaupungin hallinnoimilla venepaikoilla on vielä tilaa, etenkin pienveneille.

Kaikkein eniten vapaita paikkoja on Kanalissa, jonka 125 paikasta vapaana on tällä hetkellä 111.

Mantereenpäässä on kaikkiaan 172 laituripaikkaa, joista vapaana on enää viisi.

– Ne eivät ole kovin hyviä, sillä ne sijaitsevat aivan rannan tuntumassa, kaupungin venesatamista vastaava käyttöpäällikkö Markus Savolainen huomauttaa.

Manteenpäässä on myös rantapaikkoja veneille, jotka voidaan vetää maihin ylös. Kaupunki aikoo remontoida siellä rantasäilytysaluetta.

Savolaisen mukaan Mantereenpäässä uusittiin juuri kolmoslaituri, ja samassa yhteydessä venepaikkojen numerotkin muuttuivat.

Petäjäksessä on 62 vapaata poiju- tai aisapaikkaa. Petäjäksen venesatamaan johtava väylä on kuitenkin sen verran matala, ettei se sovellu purjeveneille.

Rokki on erityisesti mökkiläisten vilkkaassa käytössä oleva satama, minkä vuoksi Rokin 121:stä venepaikasta vapaana on nyt vain yhdeksän.

Maanpäässä Sjölundinlahden pikkusatamassa on kymmenen vapaata paikkaa. Melko kaukana kaupungista sijaitseva Sjölundinlahti on kalastajien suosiossa.

Syväraumanlahdella on kolme kaupungin venesatamaa, joista Syvärauman allas on parhaillaan vielä työn alla.

– Altaan Suvitien puoleiselle reunalle rakennetaan uusi laituri vielä tämän kesän aikana, ja tarkoituksena olisi, että se olisi veneilijöiden käytössä juhannuksen aikoihin, Savolainen selvittää.

Kaksivuotinen iso investointi pitää sisällään myös uuden laiturin rakentamisen Kisarannan puoleiselle sivulle.

– Se työ tehdään sitten seuraavana kesänä.

Syväraumassa Koulurannassa on 428 venepaikkaa.

– Viitos- ja kuutoslaitureissa on vielä hyvin tilaa. Tosin paikat eivät ole puomillisia, vaan niissä on poijut.

Suvitien eli Syväraumanlahden etelärannan laitureissa on 25 vapaata paikkaa, pääosin poijullisia.

– Myös joitakin puomipaikkoja on lähellä rantaa, Savolainen lisää.

Suvitien ja Koulurannan venepaikkoja on yhteensä 840. Siihen lisätään vielä noin 160 paikkaa, kunhan Syvärauman altaan uudet laiturit valmistuvat.

Kanalin toisen laiturin kulkusilta on vaurioitunut talven aikana. Kaupunki ryhtyy sillan korjaustöihin aivan lähipäivinä. Kuva: Elina Helkelä

Kaupungin venepaikka-asiakkaiden lukumäärä on viime vuosina vähentynyt. Viime vuonna asiakkaita oli noin 1 600, kun tänä vuonna päästäneen Savolaisen arvion mukaan noin 1 550:een.

Lisätietoja venepaikoista: Palvelupiste Pyyrman, p. 02 834 5000, palvelupiste@rauma.fi