Rauman Kotipizza-ravintola on ainoa laatuaan Suomessa

Mervi Järvilehto (vas.) ja Salla-Mari Saarinen työskentelevät vakituisesti Rauman Kotipizza-ravintolassa. Marko Juntunen tuli poikansa Jasse Juntusen kanssa aloittamaan ravintolatoimintaa. Ravintolan toinen yrittäjä on Jari Aali. Kuva: Elina Helkelä

– Tämä on ihan uniikki Kotipizza-ravintola Suomessa. Toista samanlaista ei tule vastaan, toteaa uunituoreen Rauman Kotipizzan toinen yrittäjä Marko Juntunen.

Vuodesta 1997 Kotipizza-yrittäjänä toiminut Juntunen avasi viime torstaina ketjun uuden kivijalkaravintolan Kuninkaankatu 5:ssä yhtiökumppaninsa Jari Aalin kanssa.

Aali on pyörittänyt Kotipizza-ravintolaa Uudessakaupungissa jo 15 vuotta, Juntunen taas aloitti ketjun yrittäjänä Lahdessa.

Vuodesta 2001 hänellä on ollut ravintola Turun Humalistonkadulla.

– Jari haki pari vuotta Kotipizzalle sopivaa liiketilaa Raumalta ja kun tämä vihdoin löytyi, hän otti yhteyttä minuun. Kävimme katsomassa paikkaa, ja innostuin asiasta saman tien, Juntunen kertoo.

Aiemmin tekstiililiikkeenä toiminut liikehuoneisto remontoitiin kauttaaltaan vastaamaan ravintolan tarpeita.

– Museovirasto valvoi remonttia. Heidän määräyksestään emme kajonneet esimerkiksi lattiaan emmekä kattoon, vaikka ne ovat vinot. Se ei haittaa yhtään, sillä näin ravintolaan saatiin mukava Vanhan Rauman tunnelma, vaikka muuten sisustus on moderni.

Raumalla on tätä nykyä pizzerioita melkein enemmän kuin Roomassa.
Eikö tämä seikka huimannut yrittäjiä, kun he päättivät perustaa ravintolan Raumalle?

– Ei huimannut yhtään. Aloittaessani Kotipizza-ravintolan Turussa sen lähistöllä oli 14 alan toimijaa. Nyt niistä on jäljellä enää muutamia, Marko Juntunen toteaa.

Hän huomauttaa, että Kotipizza-ketjussa tehtiin joitakin vuosia sitten täydellinen profiilin nosto.

– Melkein kaikki meni uusiksi: raaka-aineet, reseptiikka, ravintoloiden sisustus ja ulkoinen ilme. Ketjussa panostetaan raaka-aineiden kotimaisuuteen ja siihen, että ne ovat kestävästi tuotettuja. Toimimme kaikessa vastuullisesti ja läpinäkyvästi. Se on suunta, jota asiakkaat nykyään arvostavat.

Ketjun profiilin nosto on tuottanut hedelmää, sillä Kotipizza-ketjulla on jo neljä peräkkäistä kasvun vuotta, ja Juntunen kehuu myynnin ”rullaavan” hyvin.

Kotipizzalla on Suomessa lähes 200 ravintolaa ja noin 100 shop in shop -toimipistettä.

– Ravintoloissa on laajempi ruokalista, minkä lisäksi meiltä saa ostaa myös alkoholituotteita. Kotipizzassa on rento meininki, mutta toiminta on silti laadukasta. Tilaukset tehdään tiskillä ja juomat käydään hakemassa pöytään itse.

Juntunen kertoo, että ketjun uudistamistyön ohessa muutettiin myös ruokalistaa, johon tuotiin paljon vegaani- ja kasvisvaihtoehtoja, lankkupizzoja sekä premium-pizzoja.

Rauman Kotipizza työllistää ravintolapäällikkö Jenni Jalosen lisäksi kuusi työntekijää.

– Olemme Jarin kanssa nyt aluksi pelipaikalla täällä Rauman ravintolassa, mutta sitten toiminta jää pääasiassa raumalaisen henkilökunnan vastuulle. Toki käymme täällä aina silloin tällöin katsomassa, miten homma toimii.
Rauman Kotipizza-ravintolalla on myös verkkokauppa, josta pizzoja voi tilata ja maksaa.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme Rauman seudun yritysten kuulumisia.