Rauman museoissa vietetään Perheperjantaita ja Lasten lauantaita

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo avaa syksyn Lasten Lauantait -tapahtumasarjan. Syksyn aikana neljässä raumalaisessa museossa järjestetään koko perheen tapahtumia.
Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo avaa syksyn Lasten Lauantait -tapahtumasarjan. Syksyn aikana neljässä raumalaisessa museossa järjestetään koko perheen tapahtumia. Kuva: Juha Sinisalo

Neljässä raumalaisessa museossa kiertää tänä syksynä lastentapahtuma, joka tarjoaa mukavaa ohjelmaa koko perheelle.

Raumalaisten museoiden Lasten lauantait ja Perheperjantai kutsuvat lapsia ja perheitä museoihin, joihin on vapaa pääsy kyseisenä ajankohtana.

Lasten Lauantait aloittaa Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo ensi lauantaina 15.10. kello 10–16.

Lönnströmin ikioma kotihiiri, näyttelijä Venla Wallenius, johdattelee lapset museokierroksille kello 11, 13 ja 14.30.

Kierroksilla kotihiiri esittelee kotitaloaan, ja lapset pääsevät tekemään hiiren kanssa pieniä tehtäviä. Musikaalinen kotihiiri myös laulaa ja soittaa lasten kanssa.

Syyslomaviikolla Rauman merimuseossa vietetään Perheperjantaita 28.10. kello 11–14.

Laivasimulaattori Jenny II odottaa innokkaita kuljettajia, ja näyttelyn Saa koskea -pisteet ovat valmiina kokeiltaviksi.

Rauman Partiotyttöjen ohjauksessa voi lisäksi osallistua merelliseen nonstop-askartelutyöpajaan.

Rauman merimuseossa vietetään syyslomaviikolla Perheperjantaita,
jolloin museovieraat saavat kokeilla Saa koskea -pisteiden esineisiin.
Rauman merimuseossa vietetään syyslomaviikolla Perheperjantaita, jolloin museovieraat saavat kokeilla Saa koskea -pisteiden esineisiin. Kuva: Juha sinisalo

Rauman museon Marelan pakarituvassa leivotaan joulupullaa lauantaina 26.11. kello 11–16.

Leipomaan otetaan kahdessa ryhmässä kerrallaan noin 12 leipuria. Ensimmäinen ryhmä aloittaa kello 11 ja toinen kello 14.

Ryhmiin ei ole ennakkoilmoittautumista, vaan osallistujat otetaan saapumisjärjestyksessä.

Vierailuun leipomisineen on hyvä varata noin 1, 5 tuntia. Valmiit pullat saa ottaa mukaansa kotiin.

Museovierailu aloitetaan leipomisella pakarituvassa. Pullien kohoamisen aikana tutustutaan laivanvarustajan kotimuseoon, jossa salin joulukuusi on koristeltu, ja tonttukin saattaa kurkistaa.

Ruokasalissa voi värittää ja piirtää. Museossa on esillä Marelan elämät -juhlanäyttely sekä Naisten työt -näyttely.

Rauman taidemuseossa vietetään Lasten Lauantaita 10.12. kello 11–16. Kummituskierros lapsille Pinnalassa alkaa kello 12 (suomeksi) ja kello 13 (englanniksi), oppaana toimii Suvi Lamminen.

Yhdelle kierrokselle mahtuu 25 osallistujaa, ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Taidemuseossa on esillä näyttelyt Petri Eskelisen Replikaatiokriisi sekä Tommi-Wihtori Roströmin Taivalluksia.

Ilmoittautumiset Lasten Lauantain 15.10. Lönnströmin kotimuseon kierroksille: info@lonnstromintaidemuseo.fi, 045 2610504