Rauman Naisvoimistelijat on monipuolinen elämänkaariliikuttaja

Rauman Naisvoimistelijoiden kaikki ohjaajat ovat koulutettuja ja kokeneita ryhmäliikunnan vetäjiä. Kuva: Roosa Sunila

Rauman suurin ja monipuolisin voimisteluliikuntaa tarjoava seura, Rauman Naisvoimistelijat (RNv), aloittaa aikuisliikunnan jumppakauden maanantaina 9.9..

Varaslähtö kauteen otetaan kuitenkin jo sunnuntaina 8.9. uudessa Pohjoiskehän koulussa, jossa järjestetään Jumppastartti #elämäsiliikuttaja-teemalla.

– Kaikki halukkaat voivat tulla kokeilemaan ilmaiseksi, minkälaisia aikuisliikuntatunteja seuramme tarjoaa. Samalla on oivallinen tilaisuus päästä tutustumaan Pohjoiskehän koulun liikuntasaliin, RNv:n viestintävastaava Marja Mäntynen kertoo.

Sosiaalisen median #elämäsiliikuttaja-tunniste kuvaa hyvin raumalaisseuran toimintaperiaatetta; RNv:n riveissä liikkuvat niin vauvat kuin vaaritkin.

– Olemme oikeastaan elämänkaariliikuttaja, sillä perheliikuntaryhmien nuorimmat ovat puolen vuoden ikäisiä vauvoja, ja ryhmissä käyvät usein myös isovanhemmat lastenlastensa kanssa.

Ikiliikkujat-tunti on tarkoitettu yli 60-vuotiaille. Mari-Elina Veneen ohjaamassa ryhmässä keskitytään kehon huoltoon, lihasten ylläpitoon ja tasapainon vahvistamiseen. Kaikki liikkeet tehdään rauhallisesti, eikä tunnilla hypitä eikä tehdä vaikeita liikesarjoja.

Marja Mäntysen mukaan seurassa on toteutettu itseohjautuvasti Suomen Voimisteluliiton liikuntateemoja, jotka jakautuvat kolmeen ryhmään: kehonhuolto, tehotreeni ja tanssillinen voimistelu.

– Kaikki meidän jumppamme löytyvät jonkun kategorian alta.
Vuodesta toiseen RNv:n liikuntaryhmistä suosituimmat ovat Lavis sekä perusmuokkaukset, kuten Lesmills Bodystep sekä keppijumppa.

RNv:n tiedotusvastaavan Marja Mäntysen mukaan seuran johtokunnassa olisi tilaa uusille aktiivisille seuratoimijoille. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman Naisvoimistelijoilla on yhdeksän koulutettua ja osaavaa ohjaajaa, joista osa vetää useampia liikuntaryhmiä. Jäseniä seurassa on melkein tuhat.

Uutena ohjaajana seurassa aloittaa Tytti Virtanen, jonka tunti Koko kropp / Total Body on koko kehoa liikuttava, lihaskunnon parantamiseen tähtäävä tunti.

Kaikkiaan RNv:llä on tusinan verran aikuisliikuntatunteja eri puolilla Raumaa. Aikuisliikuntaryhmät kokontuvat Raumanmeren koululla, Winnova Steniuksessa, Pyynpään koulussa, Hj. Nortamon monitoimisalissa sekä uimahallin alakerrassa.

Uutuutena on syyskuussa perjantaisin ulkona pidettävä toiminnallinen ulkotreeni, joka sopii mainiosti myös miehille.
Ulkotreenit järjestetään Pyynpään koulun kentällä kello 17.30–18.30. Treenin kertamaksu on neljä euroa.

Ilmoittautuminen aikuisten liikuntaryhmiin on jo alkanut seuran nettisivuilla. Koko kausi maksaa aikuisilta 100 euroa, eläkeläisiltä 80 sekä lapsilta ja nuorilta 75 euroa. Perheliikunnan kausimaksu on 135 euroa. Lasten ja nuorten ryhmiin ilmoittautuminen alkaa maanantaina 2.9. kello 17.

– Maksamalla kausimaksun voi osallistua liikuntaryhmiimme vaikka joka päivä. Tunteja on kaikkina muina viikonpäivinä paitsi lauantaisin. Tietenkin meillä voi jumpata myös maksamalla paikan päällä 5 euron kertamaksun ryhmän ohjaajalle, Marja Mäntynen vinkkaa.

Rauman Naisvoimistelijoiden tarjoamissa aikuisten jumpissa ensimmäinen toimintaviikko (viikko 37) on maksuton.


RNv.n Jumppastartti su 8.9. klo 15–19 Pohjoiskehän koululla. Ilmaisia näytetunteja seuran tarjonnasta. Lisätiedot ja ilmoittauminen seuraan www.raumannaisvoimistelijat.fi.