Rauman Rock in the City -festivaali on myynyt jo ennakkoon 5 000 lippua

Atomirotta on yksi Raumalle saapuvista Rock in the City -festivaalin esiintyjistä. Nähdäänkö myös Parpansalin puistossa moshpit, kuten kesäkuussa yhtyeen keikalla Turun Kesärauhassa? Kuva: Maija Männistö

Luvassa on komeat kekkerit, sillä tapahtumaan on myyty ennakkoon jo noin 5 000 pääsylippua. Kaksipäiväiseen tapahtumaan Parpansaliin mahtuu molempina päivinä 5 000 henkeä.

– Teemme tapahtuma-alueesta sopivan kokoisen sinne saapuville musiikin ystäville, RH Entertainmentin toimitusjohtaja Riki Huhtala kuvailee.

Odotettavissa on, että väkeä saapuu Rauman rokkifestareille laajemmaltakin. Rock in the City -festivaali kiertää kaikkiaan yhdeksällä paikkakunnalla, joista Raumaa lähinnä on vasta satojen kilometrien päässä sijaitseva Lahti.

Lavalle nousevat muun muassa Atomirotta, Sonata Arctica, Stratovarius, Eppu Normaali ja Kotiteollisuus.

– Pienemmällä telttalavalla soitetaan musiikkia silloin, kun päälavalla vietetään roudaustaukoa, Huhtala kuvailee.

Rokkimeiningistä ei tarvitse luopua edes virallisilla jatkoilla, sillä Dominossa raikaa myös EDM:nja suomipopin sijaan molempina iltoina rock-musiikki.

– Artistit ovat jo kahden viikonlopun perusteella jakaneet kiitosta järjestelyistä. Kun bäkkärillä pyörii vain samanhenkisiä rokkiäijiä ja -mimmejä, on tunnelma erilainen moneen muuhun festivaaliin verrattuna, Huhtala sanoo.

Aivan alun perin Satakunnan Rock in the City -festari oli määrä järjestää Porissa, mutta festivaali siirtyikin kaupungin kanssa kohdattujen erimielisyyksien vuoksi Raumalle Unajan viihdepuistoon.

Kesän kynnyksellä järjestäjät tiedottivat, että tapahtuma siirtyy vielä Raumankin sisällä: tapahtuma järjestetään nyt siis 5.–6.7. Parpansalin puistossa.

Länsi-Suomen tilaajille on asiakaspalvelupisteessä (Susivuorentie 2) myynnissä rajoitettu erä kahden päivän festivaalilippuja 50 euron hintaan (norm. 69,90€).