Rauman suurimmat rapujuhlat Merijakamolla – lauantainen ilta järjestetään yhteistyössä Tifosin kanssa

Merijakamolla lauletaan lauantaina rapurallaa. Arkistokuva: Esa Urhonen

Ensin oli vain ajatus, joka sittemmin paisui Rauman suurimmiksi rapujuhliksi.

– Olen kotoisin Iisalmesta, jossa vietetään Raatihuoneen rapujuhlia. Ääneen lausuttu idea Rauman omista rapujuhlista alkoi kasvaa, ja siihen tarttuivat aina vaan uudet tahot, Merijakamon operatiivinen johtaja Miia Rajala kuvailee.

– Meillä ei olisi ollut resurssia järjestää tapahtumaa kovin isolla mittakaavalla, joten onneksi Tifosin väki saatiin mukaan, hän jatkaa.

Tarjolla on siis lauantaina tietenkin rapuja ja Merijakamon kermaista lohikeittoa sekä saaristolaisleipää ja kaffetta sekä hyvällistä.

– Jos ravut eivät kiinnosta, terassille voi saapua myös vain lasilliselle. Merijakamon puoli palvelee lasilliselle lähteneitä asiakkaita, Rajala sanoo.

Rapujuhlien pöydät katetaan teltoin, jotta asiakkaat saadaan kaiken varalta suojaan ja lämpimään.

– Olen jo ihan kyllästynyt seuraamaan säätietoja, kun niitä on pitkin kesää tarkkailtu, eikä säähän voi kuitenkaan itse vaikuttaa. Tapahtumailtoina meillä on tänä vuonna ollut kelien puolesta ihan satumainen onni, Rajala kehuu.

Tavoitteena on järjestää kaiken kansan yhteiset rapujuhlat ja houkutella paikalle noin satakunta juhlijaa.

– Paikalle voivat saapua niin pariskunnat kuin vaikka firmojen isommat porukat. Odotamme tapahtumaa innolla ja toivomme, että tästä tulee jokavuotinen perinne Raumalla.

Tunnelmaa illan aikana luovat trubaduuri Samu Jaakkola ja Jsus4-yhtye. Luvassa on myös opastusta rapujen syöntiin sekä tottakai perinteisiä juomalauluja.

Rapujuhlat Merijakamolla lauantaina klo 17 alkaen. Pöytävaraukset vain etukäteen numerosta 040 5633432 tai miia@merijakamo.fi.