Rauman uimahallissa pääsee uimaan entiseen tapaan – "Toivotaan, että saadaan jatkaa ihan normaalisti"

Liisa Jalava oli tiistaina iltapäivällä Rauman uimahallissa. Hän on 43 vuoden ajan käynyt vesijumpassa pari kolme kertaa viikossa. Se on ollut hänelle henkireikä, ja uimahalliin onkin ollut jo ikävä. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman uimahalli on perinteisesti kesän ajan kiinni juhannuksesta alkaen. Tauolla on aikaa tehdä kunnostustöitä ja huoltohommia.

Nyt tauko oli kuitenkin huomattavasti pidempi. Hallin ovet pantiin säppiin koronavirustilanteen vuoksi jo maaliskuun puolivälissä.

Tämän viikon maanantaina halli aukesi jälleen. Sen kummempia uimahalleja koskevia koronarajoituksia ei ole asetettu valtion eikä kaupungin toimesta, joten uimaan pääsee nyt normaaliin tapaan, kertoo uimahallin esimies Joni Penttilä.

– Normaalit koronaohjeistukset ovat tietenkin voimassa, eli hygieniasta huolehditaan eikä oireisena pidä uimaan tulla. Siivouspuoli on saanut omat ohjeistuksensa, he käyvät useammin paikkoja läpi, Penttilä kuvailee.

Sulun aikana on muun muassa tiivistetty pukuhuoneiden kattoikkunoita, joista sadevesi on pyrkinyt läpi. Lisäksi uusittiin muun muassa saunojen lauteita.

Kun altaat täytettiin, tuli myös ilmi muutaman pumpun remonttitarve.

– Pumput olivat pysäksissä niin pitkän aikaa, että muutama oli sanonut sopimuksen irti. Mutta nyt vesi pysyy altaassa, silloinhan on jo 95-prosenttisesti kaikki kunnossa, Penttilä naurahtaa.

Elokuun loppuun asti uimala toimii supistetuin aukioloajoin: arkisin halli on auki 6–14, paitsi keskiviikkoisin, jolloin halli on kokonaan kiinni. Viikonloppuna halli on auki molempina päivinä 11–17.

Näin siksi, että maauimalakin on auki vielä elokuun loppuun asti.

Elokuu on perinteisesti uimahallissa muutenkin hiljainen kuukausi, Penttilä toteaa.

Syyskuun alussa on tarkoitus palata normaaleihin aukioloihin.

Myös uimaseurat ovat päässeet harjoittelemaan uimahalliin.

– Toki he ovat saaneet kesällä treenata maauimalassa, mutta se on kuitenkin hieman erilaista kuin täällä halliolosuhteissa.

Mikäli uusia rajoituksia tulee, uimahalli on valmis tiukentamaan käytäntöjään nopeasti.

– Mutta toivotaan nyt, ettei tulekaan enää mitään, että saadaan jatkaa ihan normaalisti, tiivistää Penttilä.