Rauman uusi ruokakarnevaali ylitti odotukset jo alkumetreillä – vielä ehtii herkuttelemaan

Kasimir Katas tarjoili Jukka Kärjelle (vas.) ja Jaakko Kinnuselle Buena Vistan Kamu eats -annokset. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Raumalaisravintoloiden ovet ovat käyneet tällä viikolla tavallisia arkiviikkoja tiuhemmin. Ensimmäistä kertaa järjestetyn Kamu eats -tapahtuman 10 euron hintaiset á la carte -annokset ovat saaneet kaupunkilaiset liikkeelle.

Jukka Kärki ja Jaakko Kinnunen söivät Buena Vistassa keskiviikkona. Kärki kertoo bonganneensa lähestyvän tapahtumaviikon hyvissä ajoin etukäteen.

– Kaveri sattui saapumaan Rauman-vierailulle samalla viikolla. Olisimme joka tapauksessa menneet jonnekin syömään, mutta nyt päädyimme Kamu eats -annoksiin, Kärki kertoo.

Koko kuluvan viikon kestävässä ruokakarnevaalissa on mukana kahdeksan raumalaisravintolaa.

Ravintoloitsijat kertovat viikon lähteneen vauhdikkaasti käyntiin. Parhaimpina iltoina suosituimpia Kamu eats -annoksia on myyty jopa yli sata yhdessä ravintolassa.

– Menekki on yllättänyt meidät ihan täysin. Asiakkaita on ollut selvästi enemmän liikkeellä kuin tavallisesti arki-iltoina, ja moni on huomannut tehdä myös pöytävarauksen, Buena Vistan ravintolapäällikkö Irja Sarasmäki kertoo.

"Kaikesta palautteesta otetaan nyt opiksi. Takaraivossa kytee jo, voisiko Kamu eatsista tulla jokavuotuinen tapahtuma."
Maija Männistö

Kalatorin ja Sydvestin yrittäjä Kaisa Salli on samoilla linjoilla. Hän kertoo, ettei tapahtuman suureen suosioon osattu varautua. Sallin mukaan molemmissa ravintoloissa on ollut selvästi kiireisempää kuin tavanomaisina arki-iltoina.

– Joinain iltoina tunkua on ollut niin paljon, että väkeä on jouduttu jopa käännyttämään ovelta. Ravintoloissa on kuitenkin rajoitetusti paikkoja, hän muistuttaa.

Marva Median digituottaja Maija Männistö kertoo, että Kaupunkisovellus Kamun tiimi tiesi ruokatapahtuman olevan hyvä juttu.

– Silti tapahtuma on otettu vielä paremmin vastaan kuin osasimme odottaa, Männistö kiittelee.

Kun tapahtumaviikko on saatu päätökseen, on aika kartoittaa viikon kulkua tarkemmin ja tehdä päätelmiä sen onnistumisesta.

– Kaikesta palautteesta otetaan nyt opiksi. Takaraivossa kytee jo, voisiko Kamu eatsista tulla jokavuotuinen tapahtuma.

Näin Kamu eats jatkuu

  • Kamu eats -tapahtumaviikko jatkuu sunnuntaihin 8.10. asti.
  • Tapahtumassa mukana olevat kahdeksan raumalaisravintolaa myyvät vielä viikonloppuna à la cartea kymmenen euron annoshintaan.
  • Goto, Sydvest, Kalatori ja Kapteeninhuone ovat avoinna lauantaina, Buena Vista, Wanhan Rauman Kellari, Mr. Jones ja Pizzeria RIviera myös sunnuntaina.
  • Tarkemmat aukioloajat voi tarkistaa ravintoloiden kotisivuilta.
  • Annoksiin puolestaan voi tutustua täällä.

Kamu eats on Marva Median julkaiseman Kaupunkisovellus Kamun tapahtumaviikko.