Raumanmeren koulussa väiteltiin tasaväkisesti

Oikealla kisan voittanut Hj. Nortamon I-joukkue: Aaro Salminen, Maria Hyörtti ja Katri Tuomola. Finaalivastustajana oli Raumanmeren II-joukkue: Patrik Varjo (vas.), Mikaela Mäkinen ja Aleksi Metsäkallas. Kuva: Elina Helkelä


”Donald Trump on parempi pomo kuin Vladimir Putin”, oli toinen peruskoulujen 9. luokkien väittelykisan finaalissa esitetyistä väittämistä.

Finaaliin itsensä väitelleet Raumanmeren koulun II-joukkue ja Hj. Nortamon I-joukkue esittivät perustelunsa hyvin ja terävästi.

Toimittaja Ari Anteroisen, äidinkielen opettaja Sanna Viitaniemen ja näyttelijä Jaakko Tohkasen muodostama tuomaristo kehui koko kilpailun tasoa erittäin kovaksi.

– Nuorilla on tietoa ja näkemystä asioista, Tohkanen totesi.

Voiton tiukassa kisassa vei Hj. Nortamon I-joukkue. Yksilöväittelijöinä palkittiin pojista Otso Nurmi ja tytöistä Katri Tuomola.

Raumanmeren koulun järjestämässä väittelykisassa oli alkujaan 20 ennalta ilmoitettua aihetta, joista arvottiin kymmenen aihetta väittelyyn.

Kilpailijat saivat väitellä muiden muassa seuraavista aiheista: Lasten lukeminen on vanhempien vastuulla, Suomi tarvitsee pandoja, verkkokauppa uhkaa paikallisia yrityksiä ja some uhkaa mielenterveyttä.