Ravintola Kara on koko perheen yhteinen juttu

Maide Kara (keskellä) pyörittää Ravintola Karaa Lahdenkadulla. Mehmet-isä käy välillä auttelemassa ja Emre-veli huolehtii ravintolan keittiöstä. Päivittäin iltakymmeneen avoinna olevan ravintolan palveluihin kuuluu myös tilausten kotiinkuljetus. Kuva: Elina Helkelä

Joulukuun loppupuolella Lahdenkatu 7:ssä avattu Ravintola Kara on perheyritys sanan varsinaisessa merkityksessä.

Yrityksen omistaja ja johtaja on nuori nainen, Maide Kara ja hänen isoveljensä Emre Kara toimii ravintolan kokkina.
Ravintolassa käyvät auttelemassa myös Maiden ja Emren isä Mehmet Kara sekä äiti Zeynep.
Heidän lisäkseen paikka työllistää kaksi ulkopuolista työntekijää.

– Olemme parhaillaan hakemassa lisää työntekijöitä, Maide Kara vinkkaa.
Lisätyövoimaa tarvitaankin, sillä Ravintola Kara sai heti alkuunsa asiakkailta hyvän vastaanoton.

Sisustaessaan uutta ravintolaansa Maide on käyttänyt sitä kuuluisaa ”naisen silmää”.
Paikassa on lämminhenkinen tunnelma, ja perheitä varten ravintolasaliin on tehty lapsille leikkinurkkaus.

– Meillä on kiitettävästi käynyt ruokailemassa myös lapsiperheitä. Pidän tärkeänä sitä, että lapsetkin viihtyvät ravintolassa, Maide huomauttaa.

Karan perhe on kotoisin Turkin Konyasta, josta he muuttivat Suomeen 2008.
Sekä Mehmet että Emre ovat pyörittäneet Suomessa omia ravintoloitaan muiden muassa pääkaupunkiseudulla. Maide onkin omien sanojensa mukaan ”kasvanut ravintolassa”.

Vuonna 2014 Maide Kara avasi oman ravintolan Kokemäellä.

– Ravintola Kara toimi siellä kolme vuotta, kunnes eräs yrittäjä halusi ostaa liiketoiminnan itselleen. Uusi yrittäjä on nyt siellä vuokralla omistamassani kiinteistössä.

Kauppojen jälkeen Maiden piti etsiä yritykselleen uusi toimipaikka. Sellainen löytyi ystäväperheen kautta Syväraumasta.

– Tämän liikehuoneiston entinen ravintoloitsija on perhetuttumme. Hän oli halukas myymään yrityksensä. Kauppakirjat tehtiin joulukuun alussa, ja parin viikon remonttijakson jälkeen saimme paikan avattua, Maide kertaa.

Hän kehuu ravintolansa ruokalistaa laajaksi. Kebab-annosten ja pizzojen lisäksi Karan keittiössä valmistetaan hampurilaisia, pihvejä, leikkeitä ja salaatteja.

Päivittäin vaihtuvaa lounasta on tarjolla arkisin kello 10.30–14. Lounasaikana myös a´la carte -lista on käytössä. Ravintolan palveluihin kuuluu myös tilausten kotiinkuljetus.

Maide kertoo haluavansa jossain vaiheessa tuoda lounasbuffetiin turkkilaisiakin makuja, sillä monet Turkissa lomailleet suomalaiset pitävät aidosta turkkilaisesta ruuasta.

– Lounaalla voisi olla toisena vaihtoehtona suomalaista ja toisena turkkilaista ruokaa.

Kehittäessään ravintolansa palveluja Maide haluaa kuunnella asiakkaitaan tarkalla korvalla ja toteuttaa mahdollisuuksien mukaan heidän toiveitaan.

– Testaamme parhaillaan gluteenittomien pizzojen pohjia, joten lähiaikoina voimme tarjota pizzoja myös keliaakikoille. Pystymme osoittamaan keittiöstämme erillisen tilan gluteenittomien tuotteiden valmistamiseen, hän kertoo.

Maide Kara kertoo olevansa tyytyväinen ravintolansa liikepaikkaan Syväraumassa vilkkaan Lahdenkadun varressa, jossa riittää parkkipaikkoja mukavasti.

Erityisen ylpeä nuori nainen on omasta tiimistään, jota hän hehkuttaa mahtavaksi ammattilaisporukaksi.

– Yksin en tässä pärjäisi. Tunnemme toisemme täydellisesti, joten kaikki tietävät, miten tätä perheyritystä kuuluu pyörittää. Siisteys, ystävällinen palvelu ja asiakkaiden huomioiminen mahdollisimman hyvin ovat valttikorttejamme, joista haluamme pitää kiinni, Maide Kara toteaa.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme raumalaisyritysten uusista kuulumisista ja merkkitapahtumista.