Real Välitys on Rauman uusin kiinteistönvälitysliike

Anne Ranta avaa tällä viikolla Real Välitys -kiinteistönvälitysliikkeen Kauppakatu 8:ssa. Liikkeen nettiosoite on www.reallkv.fi. Kuva: Elina Helkelä

Real Välitys Oy:n toimistossa Kauppakatu 8:ssa on kodikas tunnelma. Huonekalut ovat talonpoikaisantiikkia, ja lattioilla on värikkäitä räsymattoja.

Anne Rannan kiinteistönvälitysliike avaa ovensa tänään keskiviikkona. Yritystoimintaa hän aloittelee ensin yksinään, mutta jo vuoden vaihteessa hänen on tarkoitus rekrytoida lisää välittäjiä.

Anne löysi mukavan liikehuoneiston sattumalta ajellessaan Vanhassa Raumassa. Liikkeen ikkunassa oli ”vuokrataan”-lappu, ja melkein siltä seisomalta hän otti yhteyttä vuokranantajaan.

Ulvilalaislähtöisellä Annella on yli 10 vuoden kokemus kiinteistönvälittäjänä työskentelemisestä. Pari viimeistä vuotta hän toimi raumalaisessa kiinteistönvälitysliikkeessä, kunnes rohkaistui perustamaan oman toimiston.

– Mietin pitkään oman yrityksen perustamista. Välittäjän työhän on jo itsessään hyvin lähellä yrittäjyyttä, joten siinä mielessä kynnys yrittäjäksi lähtemiseen ei ollut kovin korkea, hän toteaa.

Anne Ranta myöntää, että uuden välitysliikkeen perustaminen Raumalle on varsin haastavaa, sillä kaupungissa toimii useita kiinteistönvälitysliikkeitä, joilla on pitkät perinteet.

– Jokainen välittäjä ja välitysliike toimivat omalla tavallaan. Tavoitteenani ei ole keksiä pyörää uudelleen, mutta uskon, että minulla on paljonkin annettavana palvelun saralla.

Keskeisiksi Real Välityksen palvelutekijöiksi Anne listaa asiakaslähtöisyyden, luotettavuuden ja aktiivisuuden. Hän lupaa tehdä sen, mitä on sovittu.

Raumalla on paljon myynnissä olevia asuntoja. Kiinteistönvälitystoiminnassa on odotettavissa entisestäänkin piristymistä, kun Rauman seudun taloustilanne kohenee.

– Tänne on tulossa uusia yrityksiä ja niille työntekijöitä, jotka tarvitsevat oman kodin. Sijoittajat ovat myös liikkeellä, ja keskustan yksiöistä ja kaksioista on koko ajan kysyntää, Anne Ranta selvittää.

Hänen mukaansa kysyntää on myös hyväkuntoisista alle 200 000 euron omakotitaloista.

Real Välityksen palveluihin kuuluu myös vuokravälitys ja ensi syksystä lähtien yritysvälitystoiminta, jollaista ei Raumalla ole vielä tarjolla muissa välitysliikkeissä.

– Olen opiskellut tätäkin puolta. Koulutan itseäni koko ajan, sillä tässä työssä pitää olla monen alan asiantuntija.

Ranta kertoo aloittavansa omassa yrityksessään innostuneena.

– Onhan raumalaisilla rohkeutta lähteä uuden yrittäjän ja kiinteistönvälittäjän palveltavaksi. Minulta löytyy ammattitaitoa ja runsaasti kokemusta alalta. Uskon, että ahkeruudella, ammattitaidolla, aktiivisuudella, postitiivisuudella ja hyvällä palveluasenteella saadaan aikaan hyviä ja toivottuja tuloksia asiakkaan sekä yrittäjän vinkkelistä.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme raumalaisyritysten uusista kuulumisista ja merkkitapahtumista.