Reippaasti yli esteiden! Keskustelupuistossa kisaillaan taidemuseon Lasten lauantaina keppihevosratsukoiden paremmuudesta

Elsa Tegelbergin taidonnäyte. Keppihevosharrastajat kisaavat paremmuudesta ensi lauantaina Keskustelupuistossa. Kuva: Juha Sinisalo

Elsa Tegelberg ohjaa tottuneesti Harmo-ratsunsa kohti estettä ja leiskauttaa sen yli. Seitsemänvuotias Tegelberg on Rauman seudun 4H-yhdistyksen Pits de Rauma -keppihevoskerhon vakiokävijä ja takana on jo useita vuosia harrastuksen parissa.

Seudun keppihevosharrastajia kutsutaan kisailemaan kerhon ja Lönnströmin taidemuseon keppihevoskisoihin ensi lauantaina.

Myös Tegelberg aikoo osallistua.

– Olen ollut jo joissain kisoissa aiemmin.

Marjo-Riitta Kartanon vetämässä kerhossa on kymmenkunta harrastajaa. Viimeksi se osallistui Vuojoen kartanolla Eurajoella järjestettyihin hevoskynnön SM-kilpailuihin.

Kerhossa lapset tekevät oman keppihevosen, jota voi tuunailla mielensä mukaan, tehdä sille tykötarpeita, kuten riimuja ja talutushihnoja.

– Voi letittää keppihevosen ja laittaa sille koristeita, kertoo Tegelberg.

Syyskuussa käyttöön vihitty Keskustelupuisto tarjoaa mukavasti kumpuilevan radan estekilpailulle. Kilpailussa kukin ratsukko kiertää radan ajanotolla, jos este kaatuu, tulee virhepisteitä. Sarjojen kuusi ensimmäistä saa palkinnoksi ruusukkeet.

Kilpailuluokkia on neljä, ja esteiden korkeudet ovat 20, 30, 40 ja 50 senttiä. Korkeimpaan luokkaan ei ole ikäsuositusta. Jos ei ole omaa keppihevosta, sellaisen saa lainaksi tapahtumapaikalta.

Idea keppihevoskisoista sai alkunsa Keskustelupuiston kepparitallista.

– Sitä toivoivat puistoon ympäröivissä taloissa asuvat lapset, kertoo museon amanuenssi Arja Roivainen.

Kepparitallilla on riittänyt käyttäjiä.

– Puisto on muutoinkin otettu monella tapaa omaksi. Tänne on myös tuotu paljon vieraita, Roivainen sanoo.

Lasten lauantai on raumalaisten museoiden kiertävä lasten tapahtuma. Lönnströmin taidemuseo päätti viedä tapahtuman ulos, sillä muut museot ovat koronan takia peruuttaneet omia tapahtumiaan.

Keppihevoskisat Keskustelupuistossa Lasten Lauantaina 24.10. klo 13. Kaikenikäisille tarkoitettu tapahtuma on maksuton ja siihen ilmoittaudutaan paikan päällä.