Riitta on reissannut nalleperheen kanssa jo 30 vuotta

Riitta Korpelalla ja Ti-Ti Nalle -porukalla on juhlavuosi. Ti-Ti Nallen musiikin ja leikkien parissa on jo ehtinyt kasvaa yksi sukupolvi aikuiseksi.

Yksi sukupolvi Ti-Ti Nalle -faneja on jo ehtinyt kasvaa aikuisiksi Riitta Korpelan nallehahmojen seurassa. Korpelaa lämmittää kovasti se, kun nämä aikuiset kannattajat nyt tuovat keikoille omia lapsiaan.

– Viime vuosina myös isovanhempien määrä on konserteissa lisääntynyt ja sehän sopii meille!

Meno Riitan konserteissa on aina interaktiivista, ja hän on ilahtunut siitä, että myös vanhemmat ja isovanhemmat heittäytyvät rohkeasti mukaan.

Moni on saattanut päivitellä ”nalletäti” Korpelalle, miten hän oikein jaksaa painaa vuodesta toiseen hymy huulilla. Riitan vastaus on yksinkertainen: lapset. He kun ovat hänen mukaansa vuosikymmenestä toiseen aina yhtä ihania ja avoimia.
Korpela arvostaa pientä yleisöään ja puhuukin nousemisesta lapsen tasolle.

– Rakastan työtäni ja mahdollisuutta olla mukana perheiden arjessa, minulle se antaa aina uutta energiaa.

Korpelan ja nalleperheen 30-vuotisjuhlavuosi on pikkuhiljaa kääntymässä loppua kohden: konsertteja Riitalle ja nalleille kertyy tänä vuonna reilusti yli sata ja yksistään marras-joulukuussa kolmisenkymmentä. 30-vuotisjuhlakiertue ulottuu Helsingistä Kemijärvelle.

– Ajattelin,että juhlitaan nyt sitten kun on juhlaan aihetta ja käydään joka nurkassa Suomea!

Raumalle Ti-Ti Nalle -karavaani pysähtyy 8.11.

Ti-Ti Nallen historia juontaa Korpelan musiikkileikkikoulun opettajaopintoihin Sibelius-Akatemiassa. Hän valmisti tuolloin näytetunnin, joka arvioitiin lapsiyleisön edessä. Apuvälineenä oli äidin virkkaama nalle, joka istui Riitan vasemmalla olkapäällä. Se osoittautui hyväksi tavaksi kommunikoida lasten kanssa.

– Kaikki sai alkunsa hyvin pienestä. Sille 25 senttiselle nallelle lapset avautuivat, ja vastavuoroisuus toimi heti, hän muistelee.

Nallehahmojen kautta Korpela on sittemmin välittänyt lapsille monenlaisia asioita, puhunut suvaitsevaisuudesta ja opettanut arkipäivän taitoja, kuten ruokailua ja pukeutumista.

Nimensä Ti-Ti Nalle sai aikoinaan musiikkitermistä, kaksi-kahdeksasosanuotista. Sittemmin nallehahmo kasvoi kokoa ja sai seurakseen muita perheenjäseniä. Nyt niitä on jo kahdeksan, viimeisin on Trioli, joka on vasta vauva.

– Sen kautta käsitellään sisarusten välisiä mustasukkaisuusjuttuja.

Riitan konserteissa esittämät kappaleet ovat hänen omaa käsialaansa. Sadat laulut, leikit, lorut ja tarinat ovat päätyneet myös cd-levylle tai dvd:lle. Tyyli on pysynyt samana, mutta musiikki on elänyt myös ajassa.

– Haluan tarjota lapsille tuttua ja turvallista musiikkia. Joukossa on silti monenlaista tyyliä, niin funkia kuin rokkiakin.

Nallehahmojen ympärille hän on aina rakentanut konserttikokonaisuuksia, eikä nalleja ole pelkkinä hahmoina esitelty missään.

– En ole halunnut kuluttaa niitä, vaan pitää heidät omassa satumaailmassaan.

Nalleperhekonsepti koostuu kiertävien konserttien ohella televisio-ohjelmasta sekä videoista. Ti-Ti Nallesta ilmestyi tänä vuonna ensimmäinen kirja, Ti-Ti Nallen Suuri Satukirja. Parhaillaan Korpela kirjoittaa jo jatkoa sille.

Fyysisesti Riitta ja nallet ovat tavattavissa myös Lempäälän Ideaparkissa, jonne nalletalo muutti Ikaalisista. Ihmisen kokoa olevien nallehahmojen sisältä löytyy nuoria aikuisia, joista osa on esiintymisalan ammattilaisia. Tulijoita nalleiksi olisi Korpelan mukaan paljon, mutta hän on halunnut pitää tiimiinsä kompaktina.

– Kaikki nallehahmot ovat erilaisia. Heitä esittäviltä vaaditaan heittäytymiskykyä.

Ti-Ti Nallen 30-vuotis-juhlakonsertti 8.11. kello 18 Rauma-salissa.