"Ristus mikä reissu!" – Miran kuusiviikkoinen BB-taival tuntui kuudelta kuukaudelta

Ensimmäinen päivä talon ulkopuolella kului vielä Helsingissä lukuisissa eri haastatteluissa, mutta sen jälkeen Mira Ojala pääsi vihdoin palaamaan rakkaaseen kotikaupunkiinsa Raumalle. Kuva: Juha Sinisalo

Raumalainen Mira Ojala on ehtinyt olla Big Brother -talon ulkopuolella putoamisensa jälkeen nyt puolitoista viikkoa.

Arkeen paluun lomassa hän elää samalla uudestaan myös BB-talossa viettämiään hetkiä. Mira on nimittäin aloittanut katsomaan reality-sarjan jaksoja alusta alkaen.

– Olen nyt katsonut jaksoja talon kolmosviikolle asti. Ei tunnu yhtään siltä, että katsoisin BB:tä, vaan ennemminkin jotain omia kotivideoita, Mira naurahtaa.

Töihin paluu Dominon tiskin taakse ja pakohuonevalvojaksi tapahtuu myös tällä viikolla.

– Talosta päästyäni kysyin heti pomolta, että vieläkö mulla on työpaikka. Olin kuulemma lämpimästi tervetullut takaisin, Mira kertoo pomonsa vastaanotosta.

Pomo oli yksi niistä ystävistä, jotka olivat vastaanottamassa Miraa BB-studiolla hänen pudotessaan.

– Tuotannon ohjeissa neuvotaan paikalle saapumaan 2–3 läheistä, mutta minua vastassa oli kahdeksan ystävää, Mira naurahtaa.

Vaikein paikka kuuden viikon BB-taipaleella oli ehdottomasti läheisistä erossa oleminen.

– Kuusi viikkoa tuntui kuudelta kuukaudelta. Talossa ei ole muuta kuin aikaa, joten väkisinkin ikävä iskee.

– Kaikkein lähimmillään ystäviä tunsi olevansa aina sunnuntain livelähetyksissä, oli itse sitten häädössä tai. Kesken viikkotehtävän esimerkiksi käpylehmiä kootessa ei voinut varmaksi tietää, katsovatko ystävät ohjelmaa, mutta livessä tiesi aina, että nyt he katsovat, Mira sanoo.

Mira lähentyi talossa etenkin Emman (kesk.) ja Millan (oik.) kanssa. "Viime viikonloppuna vaihdoimme Millan kanssa jo puhelinnumerot. Tai oikeastaan minä sain hänen numeronsa ja panin viestiä, kun juuri tippunut Milla ei ollut vielä saanut omaa puhelintaan takaisin", Mira kuvailee sunnuntaista kohtaamista BB-studiolla.

Mira on seurannut aikaisempia BB-kausia, eikä käynnissä oleva kausi täysin vastannut hänen ennakkoajatuksiaan Big Brother -talossa asumisesta.

– Tällä kaudella talon asukkaat ovat aivan toistensa ääripäitä. Muutamat ensimmäiset päivät olivat vaikeita ja olin varauksellinen. Sitten kun kuori lähti, se lähti. Paljon Miraa jäi puuttumaankin, koska talon ihmiset olivat niin eri maailmasta kuin mun läheiseni.

Ensivaikutelman voi talossa tehdä kanssa-asukkaille vain kerran. Vaikka Mira ensimmäisenä taloiltana olikin ulkoisesti tyyni, ajatuksissa myllersi.

– Ensivaikutelman voi tehdä vain yhden kerran, ja kuten ennakkoon arvelin, pari ensimmäistä päivää meni itselläni hieman tilannetta tarkkaillessa, Mira kuvailee.

Vaikka hän ensimmäisenä taloiltana olikin ulkoisesti tyyni, ajatuksissa myllersi.

– Kun näin Kevinin mekossa, ajattelin että jestas! Sellaista en ollut ennen kohdannut. Villen puolestaan ajattelin olevan suht normaali, mutta sitten huomasin hänen Jeesus auttaa aina -paitansa.

– Ohjelmaan hakiessani sanoin, että kaikki saavat uskoa, mihin haluavat, kunhan eivät tuputa uskoaan minulle. Talossa tajusin, että tuotannossa on voitu ajatella mua ja Villeä tietynlaiseksi vastapariksi, Mira kuvailee.

Osa talon asukkaista on haastanut voimakkaastikin Big Brotherin ohjeita ja auktoriteettia. Miralle käskyjen totteleminen ei ollut ongelma.

– Olin valmistautunut siihen, että emme kuole talossa nälkään ja saamme hengittää. Kaikki muu voidaan meiltä viedä. Big Brother voi vaikka käskeä meitä ajamaan itsemme kaljuksi ja sittenhän niin oltaisiin tehty.

Omanlainen rutiini BB-talossa syntyi Miran mukaan vasta viikolla kaksi.

– Silloin arkea alkoi rytmittää toistuvat nimeämiset, viikkotehtävän alkaminen ja loppuminen sekä kaupassa käynti.

Ensimmäiset kolme viikkoa asukkaat yrittivät pysyä kärryillä myös kellonajoista, mutta sitten iski ymmärrys, ettei ajalla oikeastaan ole BB-talossa merkitystä.

– Kun alussa heräsimme, ajattelimme sen tapahtuvan noin aamuyhdeksältä. Laitoimme uunin ajastimen aamuisin päälle, jotta pysyisimme kellonajasta perillä. Kun BB havaitsi tämän, hän otti virrat keittiökoneista pois, Mira kertoo.

Mira puhkesi itkuun nähtyään häntä vastaan saapuneet läheiset. Kuva: Petri Mast

Paluu arkeen löi toden teolla päin näköä viime perjantaina täpötäydessä Dominossa Michael Monroen keikalla.

– Kun on tottunut asumaan tiettyjen ihmisten kanssa suljetussa tilassa, se väenpaljous tuntui aluksi hieman ahdistavaltakin. Jännitin myös ihan ensimmäistä kauppareissuani ulkomaailmassa.

– Kanssani saa mieluusti tulla juttelemaan ja ottamaan kuviakin, mutta salakuvien ottamisesta en pidä, Mira sanoo.

Nähdäänkö Miraa jatkossa julkisuudessa?

– Ehdoin tahdoin en aio pysyä esillä, mutta ei minulla myöskään ole mitään julkisuutta vastaan. Muuten en olisi astellut kaikkien ihmisten eteen BB-taloon.

Lisää aiheesta

Miran BB-taival kesti kuusi viikkoa: "Paljon Miraa jäi puuttumaankin, koska talon ihmiset olivat niin eri maailmasta kuin mun läheiseni"

Raumalainen Mira asteli Big Brother -taloon: "Tää on niitä harvoja hetkiä, kun mä menen sanattomaksi"