RMJ:n juhlavuosi häämöttää - ensi vuoden liput ovat jo myynnissä

Juhannusaattona iso osa päälavan esiintyjistä jouduttiin siirtämään telttalavalle. Ensi vuodeksi pohditaankin isompaa telttaa RMJ-alueelle. Kuva: Jere Grönberg

Juhannusjuhlat on Raumalla tältä vuodelta juhlittu. Kolmipäiväinen RMJ keräsi Otanlahteen järjestäjän mukaan liki 30 000 festivaalivierasta.

Nyt ensi kertaa Raumalla juhlat järjestäneen Nelonen Media Liven katse on jo tiukasti ensi vuodessa. Liput vuoden 2019 RMJ:hin tulivat nimittäin myyntiin heti maanantaina, kun festarin rakenteita vielä siivoiltiin alueelta pois.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun RMJ rantautui ensimmäisen kerran Otanlahteen vuonna 1999. Tuleeko pyöreä juhlavuosi näkymään tapahtumassa ja sen suunnittelussa, promoottori Timo Isomäki?

– Onhan se merkittävä virstanpylväs, joka varmasti otetaan huomioon. Kyllä se tulee näkymään markkinoinnissakin vuosilukuna, että tapahtuma täyttää pyöreitä, kun ensi vuoden ilmettä ruvetaan luomaan, maalailee Isomäki.

Entä sisällöllisesti? Voisiko artistikattauksessa tai ohjelmassa olla jotakin erityistä juhlan kunniaksi?

– Toivotaan, toivotaan. Olisihan se mahtavaa löytää jotain spesiaalia, joka herättäisi vähän intohimoja tai muistoja festarin alkutaipaleelta.

Lisäksi aluejärjestelyjä pohditaan. Aiemmin tällä viikolla Isomäki kertoi Länsi-Suomelle, että ainakin isomman teltan mahdollisuutta tutkitaan.

– Päälavan paikalle ei oikein ole vaihtoehtoja, mutta telttakapasiteettia joudutaan vähän pohtimaan, sanoo Isomäki.

Teltalle tulikin tämän vuoden kekkereissä suunniteltua enemmän käyttöä, kun myrskyinen sää sotki perjantain suunnitelmat.
Päälava jouduttiin poistamaan käytöstä turvallisuussyistä iltaan asti, ja artisteista valtaosa siirrettiin telttalavalle.

Koko alue myös aukesi suunniteltua myöhemmin. Portit piti alun perin avata 14.45, mutta ”äärimmäisten sääolosuhteiden” vuoksi ne päätettiin avata vasta 17.30.

Säistä huolimatta Otanlahteen saatiin aikaiseksi kelpo juhlat. Niin festivaalijärjestäjä kuin RMJ:n alkuperäinen isä, nyt majoituspalveluista ja aluejärjestelyistä vastaava Riku Räsänen vaikuttivat olevan tapahtumaan varsin tyytyväisiä.

– Kutinani on, että oikeilla jäljillä tässä ollaan, Räsänen sanoi.