RMJ:n rannekkeenvaihto alkaa tuntia ennen h-hetkeä

Raumanmeren juhannusjuhlille suuntaavien rannekkeenvaihto alkaa joka päivä tuntia ennen festivaalialueen porttien aukeamista: torstaina klo 15, perjantaina klo 13.45 ja lauantaina 13.45.

Käytäntö on hieman muuttunut viime vuodesta, jolloin juhannusviikon torstaina järjestettiin rannekkeiden ennakkovaihto jo kello 11 alkaen.

– Emme nähneet tarvetta pidemmälle ennakkovaihdolle, kun olemme saaneet sisäänkäynnin sujuvaksi vähillä jonotuksilla, Nelonen Media Liven tuottaja Jonna Myllykangas kertoo.

Kaikki lipputyypit vaihdetaan rannekkeisiin, ja ranneke mahdollistaa tilapäisen poistumisen alueelta.

Tapahtuma-alueelle saa tuoda oman alkoholittoman juoman enintään 0,5 litran avaamattomassa muovipullossa tai pahviastiassa. Tyhjät vastaavan kokoiset muovipullot ovat myös sallittuja. Alueella on vesipiste, jossa pulloja voi täyttää.

Kiellettyjen aineiden listalta löytyvät muun muassa järjestelmäkamerat, sateenvarjot, lasipullot, teräaseet, selfiekepit ja monitoimityökalut.

Tapahtuman turvallisuudesta vastaa tänä vuonna Enjoy Turva.

RMJ on kokonaisuudessaan K18-festivaali, joten henkilöllisyystodistus kannattaa ottaa mukaan: tarvittaessa porteilla pitää olla valmis todistamaan ikänsä.

Liikennettä pyritään ohjaamaan niin, että poikkeavia liikennejärjestelyjä syntyy festivaalin vuoksi kaupunkialueelle mahdollisimman vähän.

Tapahtuma-alueen sisälle jäävä osa Suvitietä on luonnollisesti liikenteeltä suljettu.

– Pyrimme minimoimaan vaikutukset liikenteeseen. Autolla saapuvia festarikävijöitä ohjeistetaan jättämään auto parkkiin Sinkokadun parkkialueelle, Myllykangas sanoo.

Sinkokadun parkkialueelta pääsee kävellen tapahtuma-alueelle. Parkkipaikkoja ei ole järjestetty tapahtuma-alueen välittömään läheisyyteen.