Rokki vaihtui heavy metalliin: The Supergods lähtee kesään uusilla biiseillä ja ensimmäisellä musavideolla

The Supergods, solisti Jani Pääkkö, kitaristi Janne Kekki, basisti Tero Halonen ja rumpali Tomi Kauppinen, siirtyi heviosastolle. Bändin ensimmäinen musavideo Under Water tuli ulos viime viikonloppuna.

Rauma-Harjavalta-Pori -akselilla toimiva The Supergods -bändi tekee viime viikolla julkaistulla, yhtyeen historian ensimmäisellä musiikkivideolla Under Waterilla siirtymän raskaasta rokista kohti heviä.

– Se on suunta, johon nyt tällä uudella videolla haettiin esimakua, yhtyeen Raumalla asuva biisinikkari, kitaristi-laulaja Jani Pääkkö sanoo.

Siirtyminen hevimetalliin oli bändille luonteva.

– Uusien biisien syntymiseen vaikutti vahvasti kaipuu raskaamman musiikin pariin, mutta myös oma pohjavire ja kaikki se, mitä ympärillä tapahtuu.

Under Waterissa painiskellaan Pääkön mukaan mielen oikkujen kanssa.

– Mutta musa ei missään nimessä ole masentunutta, vaan aggressiivisen menevää. Lähtökohta biiseissä on vähän sama kuin Simo Salmisen pornolauluissa: ruma sana sanotaan niin kuin se on. Me tehdään musaa livenä soitettavaksi.

Pääkkö tarttuu uusiin biiseihin kausittain: tekeillä on parhaillaankin pari uutta kappaletta.

– Silloin kun on tuottelias fiilis, otan kitaran, ja sitä kautta kappaleet lähtevät syntymään.

Pakko tässä kohtaa kysyä solisti Pääköltä, miten häneltä luonnistuu hevimusikille ominainen örinälaulu?

– Luonnistuu kyllä, sekä örinä että puhtaasti laulaminen.

Metallimusiikille tyypillisistä erikoistekniikoista, särölaulusta, hevikiljunnasta ja örinästä annetaan jopa kursseja joissain kansalaisopistossa.

– Sitä pitääkin treenata muun muassa kontrolloimalla laulua pallean avulla ja erilaisilla hengitysharjoituksilla, jotta ei aiheuta vaurioita äänelle. Nykyään YouTubestakin löytyy ihan hyviä opetusvideoita. Itselläni on tosin takana jo 15 vuoden historia juuri hevissä, joten nyt ollaan vähän niin kuin palaamassa juurille.

Viime lauantaina julkaistuun musavideosonsa bändi on tyytyväinen. Video valmistui oppilastyönä Sataedussa Villilän kartanon studioilla Nakkilassa. Lisääkin on tulossa: samalla kerralla tehtiin video myös toisesta bändin kappaleesta. Tulevalle EP:lle onkin valmiina neljän biisin setti.

– Uusia biisejä julkaistaan kesän mittaan. Toisen musavideon lisäksi on tulossa myös making of -video.

Harjavallassa 2014 alkunsa saanut bändi hakee musavideoilta lisää näkyvyyttä ja seuraajia.
Kiinnostusta olisi Pääkön mukaan myös livestriimauksiin.

Nelihenkinen kokoonpano (Pääkkö, kitaristi Janne Kekki, basisti Tero Halonen ja rumpali Tomi Kauppinen) ehti tänä talvena keikkailla Raumalla kahdesti ennen kuin korona laittoi keikkapaikkojen ovet säppiin.
Tammikuussa bändi soitti Moka pubissa ja maaliskuusa HoviNarrissa.

– Bändi ei ole mitenkään aktiivisesti keikkaillut, pienessä mittakaavassa ollaan esiinnytty muutaman kerran vuodessa.