Raumalainen Taru etsii kumppanuusvanhempaa Lapsi tuntemattoman kanssa -ohjelmassa

Kuvakaappaus: Ruutu

Raumalainen 38-vuotias Taru on mukana vastikään alkaneella Lapsi tuntemattoman kanssa -ohjelmassa.

Lapsi tuntemattoman kanssa on ajatuksia herättävä ja koskettava dokumentaarinen realitysarja, jossa seurataan suomalaisten 25–45 -vuotiaiden sinkkujen ja lapsettomien naisten ja miesten yritystä saada oma lapsi toisen samassa tilanteessa olevan kanssa.

Kyseessä on maailmalla yleistyvä co-parenting eli kumppanuusvanhemmuus, joka tarkoittaa, että lasta toivovat sopivat keskenään lapsen hankkimisesta ja kasvattamisesta, mutta eivät lähtökohtaisesti asu yhdessä tai ole keskenään rakkaussuhteessa.

– Olen vahva ja herkkä samaan aikaan. Uskon, että se on hyvä yhdistelmä, Taru puntaroi avausjaksossa itseään mahdollisena vanhempana.

Ohjelman asiantuntijoina toimivat psykologi Kalle Partanen, kumppanuusvanhemmuuden asiantuntija, psykoterapeutti Kaisa Niittynen sekä perhe- ja lasten oikeuksien asiantuntija, asianajaja Marja Välilä. He toimivat päähenkilöiden tukena koko prosessin ajan, leiriltä vauva-arkeen saakka.

Luvassa on ajatuksia herättävä ja koskettava sarja, jossa päähenkilöt päästävät katsojat seuraamaan intiimiä ja monelle kipeääkin matkaa vanhemmaksi perinteisestä poikkeavalla tavalla.

Ohjelman avausjakso on katsottavissa Ruudussa.

Lisää aiheesta

Raumalainen Noora etsii itselleen kumppania Sinkkuäidille sulhanen -ohjelmassa – haku on nyt auki