Ruokapuoti Lumo laajentaa Fiskarsiin

Tero Suhosen stressikäyrä on "hienolla tavalla" korkealla. Uuden puodin avaamisen lisäksi miestä työllistävät ravintovalmennukset ja suuri verkkokauppaprojekti. Kuva: Elina Helkelä

Raumalainen ravintovalmentaja, työfysioterapeutti ja Ruokapuoti Lumon omistaja Tero Suhonen ei yleensä toimi kovinkaan spontaanisti.

Nyt hän on kuitenkin tehnyt poikkeuksen ja avaa tulevana lauantaina Rauman Lumo-putiikin sisarmyymälän Raaseporin kaupungissa sijaitsevassa Fiskarsin ruukissa.

Kumppaninaan hänellä on Fiskarsin lähistöllä asuva Ville Huuki, jonka vinkistä Suhonen sai kuulla ruukkimiljöön keskellä olevasta tyhjästä liiketilasta.

– Ville oli tiedustellut paikallisilta, minkälaista palvelua Fiskarsiin kaivattaisiin, ja ruokapuoti sai kovasti kannatusta. Niinpä kuukausi sitten tein päätöksen laajennuksesta, ja nyt olemme jo siinä vaiheessa, että putiikki on kalustettu ja suurin osa tavaroista on toimitettu paikalle, Suhonen kertoo.

Fiskarsin Lumo on kooltaan pienempi kuin Rauman-puoti, mutta silti Suhonen aikoo varustaa myymälänsä mahdollisimman laajasti; elintarvikkeista tekstiileihin ja ruuanvalmistustuotteisiin.

Suhonen on solminut liiketilan vuokrasopimuksen ensi alkuun 15 kuukaudeksi.

Ville Huuki vastaa putiikin pyörittämisestä Suhosen hoitaessa yrityksen hallinnointia sekä tavaroiden tilaus- ja toimituspuolta.

– Onhan tämä aika jännittävää, mutta uskon, että kyläkauppahenkinen Lumo sopii hienosti Fiskarsin käsityöläisyhteisöön, Suhonen tuumii.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme Rauman seudun yritysten kuulumisia.