Katso miltä näyttää Raumalaisen Toriparlamentin uusi kommentaattori!

aiteilija Mika Honkasen piirtämä Kirk Hakkine tulee ottamaan osaa Raumalaisen Toriparlamentin keskusteluihin. Hakkisen ensimmäinen esiintyminen nähdään tässä lehdessä. Kuva: Juha Sinisalo

Raumalaisen lukijoiden mielipidepalsta Toriparlamentti on nyt saanut vakiokommentoijan, Kirk Hakkisen.

Takkiin, kaulahuiviin ja lippalakkiin sonnustautunut naakka on lähtöisin taiteilija Mika Honkasen kynästä.

– Ensin hahmottelin pystykaffella olevaa toriäijää, mutta hyvin pian idea muuttui mielessäni linnuksi. Mietin, kumpi olisi Raumalle sopivampi, lokki vai naakka, ja näin päädyin naakkaan. Katsoin netistä, minkälainen lintu se naakka oikein on ja huomasin, että pienellä karrikoinnilla linnusta saaa elävän, Honkanen kertaa luomisprosessiaan.

Taiteilija itse päätyi antamaan naakalle nimeksi Kirk Hakkine, linnun raumangiälisen nimityksen, ”kirkkhakkine” perusteella.

Naakka on raumalaisille tuttu lintu Kauppatorin liepeiltä.
Pyhän Ristin kirkon katolla ja kellotapulissakin viihtyvä musta siivekäs tuntuu olevan varsin utelias tapaus. Se myös esittää omat mielipiteensä kuuluvasti ja painokkaasti.

– Naakka on hyvin graafinen lintu. Lisäsin sille vain takin, kaulahuivin ja R-tunnuksella varustetun lippalakin. Vaimokin totesi, että se se on! Honkanen nauraa.

Taidokkaista realistisista maalauksistaan tunnettu taiteilija ammentaa aiheet teoksiinsa usein luonnosta, maaseudulta ja kotikaupunkinsa Rauman idyllistä. Kaupunkinäkymiä hän on maalannut myös Helsingistä.

Honkanen on myös taitava ihmisten kuvaaja, minkä vuoksi häneltä tilataan muotokuviakin.

– Koko ajan on jotain uutta tekeillä. Tilaustöitä on tullut tasaisesti, minkä lisäksi maalaan myös uusia teoksia tuleviin näyttelyihini.

Tänään keskiviikkona 8.1. Rauman pääkirjaston aulassa avautuu Mika Honkasen näyttely, jossa on esillä hänen öljyväri-, akvarelli- ja piirustustöitään.

Maaliskuussa Honkanen osallistuu jo viidennen kerran Helsingissä taidesalonki Piirron yhteisnäyttelyyn, ja toukokuussa hänen teoksiaan tulee esille Uudenkaupungin makasiiniin.

Sarjakuvat ovat aina kiinnostaneet Mika Honkasta ja onpa hän niitä aikoinaan piirrellytkin.

– Kirk Hakkine on tyyppinä sellainen, että sen edesottamuksista saisi kyllä aikaan sarjakuvankin, Honkanen maalailee.

Mene ja tiedä – ehkäpä näemme Raumalaisen Toriparlamentin maskotin seikkailevan joku päivä vielä sarjakuvassakin?