SalBa saa MM-pokaalin vieraakseen

Suomi juhli joulukuussa Prahassa kolmatta miesten maailmamestaruutta salibandyssa. Kuva: Juhani Järvenpää

Jo perinteeksi muodostunut SalBa-päivä saa tänä vuonna arvovaltaisen vieraan, sillä salibandyn MM-pokaali saapuu Raumalle.

Suomi valloitti viime joulukuussa Prahassa kolmatta kertaa miesten maailmanmestaruuden, eikä mestaruuspyttyä ole tälläkään kertaa pidetty lukkojen takana liiton toimistolla.

Se lähti saman tien kiertämään maata. Ensimmäiset kolme viikkoa palkinto reissasi Salibandyliigan peleistä toiseen, mutta joulun jälkeen kaikilla Salibandyliiton jäsenseuroille avautui mahdollisuus lainata sitä tapahtumiinsa.

– On meidän seurallemme iso juttu, jos MM-pokaali saadaan Raumalle, SalBan urheilutoimenjohtaja Joni Rokosa iloitsee.

Hän on itse ollut kerran samassa rakennuksessa MM-pokaalin kanssa, mutta ei ole koskaan nähnyt sitä omin silmin.

Samaan paikkaan Rokosa ja pokaali kuitenkin päätyivät tammikuussa 2017, jolloin pysti edellisen kerran kiersi Suomea maailmanmestaruuden merkkinä.

Tuolloin Nokian KrP kohtasi SalBan mestaripuolustaja Krister Savosen kotikaupungissa Sastamalassa, mutta juhlat saivat erikoisen käänteen, kun Classicin päävalmentaja Petteri Nykky ei päästänyt suojattiaan paikalle.

Nykky katsoi, että Classicin harjoitukset menivät tärkeysjärjestyksessä edelle.

Saman kohtalon koki tuolloin myös Laitila. Eemeli Salinin piti tuoda MM-pokaali uuden monitoimihallin vihkiäistilaisuuteen, mutta Nykky kielsi hyökkääjää osallistumasta tapahtumaan, koska Classicilla oli peliin valmistavat harjoitukset.

– Tässä tapauksessa ei pitäisi olla riskejä, koska liiton edustaja soitti itse minulle ja ehdotti MM-pokaalin tuomista paikalle.

MM-pytty on luonnollisesti vain kakun kuorrute SalBa-päivässä. Kyseessä on seuralle tärkeä tapahtuma, jonka perusajatuksena on yhteisöllisyyden vaaliminen.

SalBa haluaa järjestää vuodessa ainakin yhden tapahtuman, jossa koko seuraväki on yhdessä.

– Kaava on sama kuin ennenkin. Se kestää neljä tuntia, tarjolla on toimintapisteitä ja tutkaa sekä mahdollisuus pelata miesten ja naisten edustusjoukkueen pelaajia vastaan, Rokosa luettelee.

Hän korostaa, että vaikka kyse on SalBa-päivästä, tapahtumaa ei ole rajattu vain seuraväelle vaan se on kaikille avoin.

– Nimenomaan toivon näkeväni tapahtumassa oman seuraväkemme lisäksi paljon sellaisia ihmisiä, jotka ovat vielä seuramme ulkopuolella, Rokosa painottaa.

Uutta tämänvuotisessa SalBa-päivässä on tapahtumapaikka, sillä raumalainen salibandyväki kokoontuu Pohjoiskehän koululle.

– Olen halunnut pitää Kauppiksen niin, että se on viikonloppuisin mahdollisimman hyvin ottelukäytössä, Rokosa kertoo.

Ajatuksena tosin on, että SalBan väki löytää lopulta tiensä Kauppikselle, jossa miesten edustusjoukkue pelaa illalla kotiottelun IBK Medaa vastaan

– SalBa-päivä järjestetään aina niin, että se päättyy miesten kotiotteluun, Rokosa ilmoittaa.

SalBa-päivä Pohjoiskehän koululla lauantaina kello 11–15. Salibandyn kakkosdivaria SalBa–IBK Meda Kauppiksella lauantaina kello 18.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille SalBa sai Joona Lehtoniemen johdolla maalihanansa auki - Karhukoplan verkko vinkui 16 kertaa

Vain tilaajille Veri veti vahvasti takaisin - Janne Hyvönen palaa SalBaan

Vain tilaajille SalBa sai heti alkuun sokkihoitoa Vehmaalla: "Tuskaa on"

Vain tilaajille Pelin romahtaminen avauserän jälkeen jätti kysymysmerkkejä SalBan pukukoppiin: "Vaikuttaa siltä, että voimme voittaa jokaisen joukkueen ja hävitä jokaiselle joukkueelle"