Sarjakuvia, jääkiekkokirjoja, videoelokuvia... Divari Kulma avasi ovensa Raumalla

Divarinsa aloituskokoelman Jose Pajusalo on koostanut vuosien saatossa keräämistään sarjakuvista, kirjoista ja videoista. Kuva: Elina Helkelä

Erityisesti sarjakuvista ja jääkiekkoaiheisista kirjoista kiinnostunut raumalainen Jose Pajusalo avasi viikko sitten Divari Kulman Kauppakatu 7:ään.

Sisäänkäynti divariin on samasta kulmaovesta, josta mennään sisään Rauma LKV -kiinteistönvälitysliikkeeseen.

– Minulla on jo muutaman vuoden ollut mielessäni perustaa divari, koska Raumalta on sellainen jo pidemmän aikaa puuttunut. Oikeastaan se oli isäni idea, jonka sitten toteutin, Jose kertoo.

Divari Kulma myy kirjojen sekä sarjakuvalehtien ja -kirjojen lisäksi dvd- ja Blue Ray -videoita sekä cd- ja vinyylilevyjä.

– Niitä voi myös tarjota minulle ostettavaksi, ja vaihtokin onnistuu. En kuitenkaan ole kiinnostunut ihan uusista Aku-Ankoista enkä Valittujen Palojen kirjoista, ja toivoisin tietysti, että minulle tarjottavat kirjat olisivat ehjiä.

Jose on huomannut, että lukeminen on alkanut kiinnostaa taas ihmisiä. Etenkin tänä keväänä monet ovat löytäneet lukemisen uudelleen.

Tällä hetkellä Divari Kulman hyllyissä on sarjakuvalehtien ja -kirjojen lisäksi muiden muassa jääkiekkokirjoja, sotakirjoja, romaaneja ja dekkareita.

– Reijo Mäen Vareksiakin on koko hyllyrivillinen, ja Raumaan liittyviä kirjojakin löytyy.

Kauppias kertoo, että hän on pyrkinyt pitämään tuotteidensa myynthinnat edullisina – ja tinkiäkin saa, ”ellei hinta miellytä”.

Divari Kulma on avoinna tiistaista perjantaihin kello 10–17 ja lauantaisin kello 10–15.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme Rauman seudun yritysten kuulumisia.