Securitas muutti uusiin ja väljempiin tiloihin

Securitaksen Rauman-yksikön päällikkö Jussi Kallio (vas.) on ollut turvallisuusalalla jo 30 vuotta. Juha-Matti Airio toimii yhtiössä palveluesimiehenä. Kuva: Elina Helkelä

Hyvin palvellut Rauman Securitaksen entinen toimipaikka Lyseokatu 6:ssa on kohta enää muisto, sillä rakennus puretaan tontille rakennettavan kerrostalon tieltä.

Uusi liike- ja toimistohuoneisto turvallisuusalan yhtiölle löytyi samasta korttelista, Kalliokatu 10:stä.
Jykevä kivitalo siirtyi Findalta RS-rakennukselle tonttikaupan yhteydessä. Nyt se on vuokrattu Securitakselle pitkällä vuokrasopimuksella.

Muuton myötä Securitas sai 100 neliötä lisätilaa entiseen verrattuna.

– Nyt meillä on hyvät varasto- ja arkistotilat, väljät toimistohuoneet sekä tilat tuotannolle ja koulutustoiminnalle, yksikön päällikkö Jussi Kallio myhäilee.

Kallio on turvallisuusalan pioneereja Raumalla. Hän pääsi alan töihin heti armeijan jälkeen, 30 vuotta sitten, silloiseen Turun vartiokeskukseen, joka sulautui myöhemmin osaksi Securitasta.

– Silloin kierrettiin säännöllisin väliajoin tarkastamassa asiakkaiden toimipaikkoja. Kokeiltiin ovea ja katsottiin, että kaikki on kunnossa. Meillä oli aluksi hälytyskeskuspalveluasiakkaita 23, nyt heitä on yli 1 000, Kallio vertaa.

Kallion johtama yksikkö kattaa Rauman lisäksi Uudenkaupungin ja Laitilan alueen. Yksikön henkilöstö on kasvanut 30 vuodessa kahdeksasta noin viiteenkymmeneen.

– Suurin asiakasryhmämme, eli noin 70 prosenttia, on yksityiset ihmiset. Turvaamme heidän kotejaan ja vapaa-ajanasuntojaan. Loput asiakkaat tulevat teollisuuden ja liike-elämän puolelta.

Jussi Kallion mukaan Helsingin hälytyskeskus ottaa vastaan Rauma–Uusikaupunki-alueelta vuosittain noin 25 000 hälytystä. Näistä "ajoihin" menee noin 2 500 tapausta.

Rauman Securitaksella on kolme autopiiriä, joista kaksi on koko ajan liikkeessä Rauman seudulla, yksi Uudenkaupungin ja Laitilan alueilla.

– Meidän kohteitamme ovat esimerkiksi sairaalat ja sosiaalihuollon yksiköt, kauppakeskukset ja marketit, suurteollisuus ja vastaanottokeskukset. Näiden lisäksi valvomme paloturvallisuutta, myymme ja tarkastamme sammuttimia ja ensiaputarvikkeita sekä järjestämme erilaisia koulutuksia, kuten työturvallisuus- ja tulityökorttikoulutuksia, joita pidetään kuukausittain, palveluesimies Juha-Matti Airio luettelee.

Seuraava työturvallisuuskorttikoulutus on 5. toukokuuta.

Turvallisuusala kehittyy kovaa vauhtia. Muuttuvassa maailmassa tarvitaan entistä enemmän ennakointia, varautumista, valvontaa, vartiointia ja avustavia palveluja.

– On vain ajan kysymys, milloin alamme esimerkiksi kuljettaa päihtyneitä säilöön. Muutamilla paikkakunnilla tätä on jo kokeiltu, ja siitä on saatu hyviä tuloksia, Kallio toteaa.

Hoivapuoli on yksi koko ajan lisääntyvistä Securitaksen palveluista.

– Koska toimintamme on ympärivuorokautista, pääsemme paikalle nopeasti. Olemme jo saaneet hyvää palautetta toiminnastamme täällä Raumalla, Jussi Kallio huomauttaa.

Securitas
Maailman suurimpiin turvallisuusalan konserneihin kuuluvalla Securitaksella on toimipaikka Suomessa yli sadalla paikkakunnalla.
Yksi näistä on Rauma, jossa yritys on toiminut Securitas-nimellä vuodesta 1997 lähtien.
Sitä ennen Raumalla toimi muiden muassa Turun vartiokeskus ja Servi Turvapalvelu Oy.
Securitas osti Suomen Teollisuuden Vartioinnin vuonna 1993.
STV Securitaksen nimellä yhtiö toimi Raumalla vuodet 1994–1996.

Liike-elämässä tapahtuu -juttusarjassa kerromme raumalaisyritysten uusista kuulumisista ja merkkitapahtumista.