Siskot ja Simot järjestävät iloisia välittämisen keikkoja

Palveluvastaava Tanja Hakulinen on iloinen siitä, että Raumakin on nyt pääsemässä osalliseksi Siskot ja Simot -yhteisöä. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Porvoossa Mummovaaridisko, Laitilassa viriketuokio, Järvenpäässä paikallishistoriailta...

Suoraa, matalan kynnyksen vapaaehtoistoimintaa organisoiva Siskot ja Simot -yhteisö järjestää ikäihmisille pop up -tapahtumia, ”Välittämisen keikkoja”, jotka voivat olla mitä tahansa lettukesteistä ulkoiluretkiin.

Tärkeintä toiminnassa on ihmisten välinen kohtaaminen yli sukupolvien.

Keikoille voi osallistua kuka tahansa vapaaehtoistyöstä kiinnostunut. Osallistuminen ei vaadi sitoutumista kuin yhteen keikkaan kerrallaan.

– Keikkavapaaehtoisuus sopii monenlaiseen elämäntilanteeseen, kaikenikäisille, myös sitoutumiskammoisille. Mielellämme emme edes puhu vapaaehtoistyöstä, koska enemmän on kyse molemminpuolisesta hauskanpidosta vaikkapa nitrodiscossa bailaten tai ulkoilutapahtumassa reippaillen, Siskot ja Simot -yhteisön toiminnanjohtaja Eero Väisänen kertoo.

Tällä hetkellä Siskot ja Simot -ryhmiä on noin kymmenellä paikkakunnalla eri puolilla Suomea, ja toiminta laajenee koko ajan.

Esimerkiksi Laitilassa tätä vapaaehtoistoimintaa on tehty jo muutamia vuosia.

Jokainen toimintaryhmä saa vapaasti suunnitella ja toteuttaa omat keikkansa. Siskot ja Simot -toimiston väki auttaa ideoinnissa ja neuvoo käytännön asioissa. Keikkailun lisäksi muutamilla paikkakunnilla toimii myös virike- ja laulupiirejä, jotka ovat syntyneet vapaaehtoisten omasta kiinnostuksesta.

Nyt Raumakin pääsee osalliseksi Siskot ja Simot -yhteisöä, sillä Rauman Palvelutorin palveluvastaava Tanja Hakulinen on ilmoittautunut hankkeen yhdyshenkilöksi.

– Olen erittäin iloinen toiminnan käynnistämisestä, sillä todella moni on sanonut, että olisi halukas toimimaan vapaaehtoisena, mutta aika ei tahdo riittää pitkään sitoutumiseen. Nyt voi osallistua vaikka tunnin, pari kerrallaan, Hakulinen huomauttaa.

Siskot ja Simot -toimintaa esitellään torstaina 28.3. Rauman kansalaisopistolla kaikille avoimessa tilaisuudessa. Samalla olisi tarkoitus myös ideoida tulevia pop up -tapahtumia.

– Minulla onkin jo muutama ehdotus mielessäni. Joskus olisi mukava järjestää esimerkiksi joku kaupunginosatapahtuma sellaiselle alueelle, jossa asuu paljon ikäihmisiä, Tanja Hakulinen suunnittelee.

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot ja Rauman kaupunki järjestävät info- ja ideointitilaisuuden matalan kynnyksen pop up -vapaaehtoiskeikkailusta to 28.3. klo 17 Rauman kansalaisopistolla. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.