S.J. Nyyperi päivittää nimensä ravintola Kalatoriksi - huippukokki saapuu sparraamaan keittiötä

Anu-Liina Pirttinen tarjoili Jari ja Kaisa Sallille pääruokia samalla, kun ravintolan uusi nimi julkistettiin tiistaina. Kuva: Maija Männistö

Kalatorin laidalla puhaltavat uudet tuulet, sillä yrittäjät Jari ja Kaisa Salli ovat päättäneet muuttaa S.J. Nyyperin nimen ravintola Kalatoriksi.

– Olemme huomanneet, että ihmiset puhuvat ennemminkin Kalatorin majatalon yhteydessä olevasta ravintolasta kuin Nyyperistä, Jari Salli perustelee nimenvaihdosta.

Kun pariskunta vajaat viisi vuotta sitten siirtyi Kalatorille yrittäjiksi, ei siinä rytäkässä ehditty juuri nimiasioita pohtia ja vanhalla Nyyperi-nimellä jatkettiinkin sitten useamman vuoden.

Nimi ei ole ainoa asia, joka ravintolassa muuttuu.

– Olemme vähitellen uusineet myös astiastoa ja tehneet pieniä päivityksiä sisustukseen.

Seuraavaksi paukkuja ladataan ruokapuolen kehittämiseen, kun arvostettu keittiömestari Hans Välimäki saapuu huhtikuussa sparraamaan ja opastamaan keittiön väkeä.

– Tarkoituksena on, että myös asiakkaat pääsevät konkreettisesti nauttimaan Välimäen vierailusta, kun kouluttamisen jälkeen tarjoilemme hänen kanssaan perjantaina 22.4. asiakkaille illallista, Salli kertoo.

– Uskon, että saamme Välimäeltä paljon tietoa ja oppia esimerkiksi annosten kasaamiseen ja visuaalisuuteen, Kalatorin pitkäaikainen keittiömestari Eero Viinikkala puntaroi.

Tulevaisuudessa ravintolassa tullaan tarjoamaan yhä selkeämmin kauden makuja vuodenaikojen mukaan.

– A la carte -listaa on tarkoitus päivittää 3–4 kertaa vuodessa, jotta ruuat oikeasti heijastelevat vuodenaikoja.

Pieneksi piiperrykseksi ravintola Kalatorin annokset eivät silti ole muuttumassa, vaan menun kehittämisessä otetaan aina huomioon asiakkaiden toiveet ja mieltymykset.

– Vaikka joskus itse haluaisi jo menua muuttaa, niin ei sieltä silti voi poistaa annosta, jota asiakkaat tilaavat ahkerasti, Kaisa Salli kuvailee.

Uuden ravintola Kalatorin logon yhteyteen on uudistuksen myötä painettu myös sana bistro, mikä omalta osaltaan korostaa, että tässä ravintolassa voi ja saa olla rennosti kangasserveteistä huolimatta.