Soturikissojen fanit kokoontuivat Rauman kirjastoon

Paula Heino (vas.), Nea Oinas, Katariina Sarkkinen ja Martti Heino askartelivat Soturikissa-naamarit. Kuvat: Pekka Lehmuskallio

Rauman pääkirjastossa vietettiin keskiviikkona Soturikissat-iltapäivää. Suosittuun Erin Hunter -salanimen kirjoittamaan fantasiakirjasarjaan perustuva tapahtuma oli rakennettu kirjaston lasten- ja nuortenkirjojen osastolle.

Erilaisten puuhapisteiden ohjelmassa oli muiden muassa naamaripaja, tietovisa, parantajan pesä, pentutarha ja nimigeneraattori. Ison Soturikissat-julisteen edessä taas saattoi ottaa selfieitä.

Kirjat ovat erittäin suosittuja. Soturikissoilla on suuri ja aktiivinen fanijoukko.

– Soturikissojen ystävät ovat innokaita tekemään fanitaidetta. He maalaavat ja piirtävät sekä sepittävät itse tarinoita Soturikissojen pohjalta, Rauman kirjaston lasten- ja nuortenosaston kirjastonhoitaja Katriina Sarkkinen kertoo.

Kirjaston lasten -ja nuortenosaston kirjastonhoitaja Katriina Sarkkisella oli kissamaski.

Soturikissat on jaettu eri tarinajaksoihin. Kirjojen kissat elävät neljässä eri klaanissa. Kirjasarjan ensimmäisen tarinajakson päähenkilö on kotikissa Ruska, josta tulee myöhemmin kirjoissa Tulitähti.

Seuraavissa tarinajaksoissa Tulitähti ei ole enää pääosassa, vaan tarinat keskittyvät klaaneihin.
Soturikissoista on ilmestynyt suomeksi myös kolme mangaa.

Paavo Huima (vas.), Iisa Boman, Vivian Laaksonen ja Aurora Huima piirisvät ja värittivät Soturikissa-kuvia.

Katriina Sarkkinen kertoo, että Rauman kirjastossa järjestettiin viime keväänäkin Soturkissat-tapahtuma, joka sai kirjasarjan ystävät mukavasti liikkeelle.

– Nuorimmat Soturikissoja lukevat nuoret ovat noin 8–9-vuotiaita, mutta kirjat kiinnostavat myös yläkouluikäisiä. Myös monet aikuiset lukevat mielellään tarinoita Soturikissoista, Sarkkinen toteaa.