Suomi 100 esillä raumalaiskouluissa ja -päiväkodeissa: Kalevalaa ja kauniita sanoja kotimaan kunniaksi

Rauman Normaalikoulun 7.–9.-luokkalaiset loivat opettajiensa johdolla Kalevala-musiikkinäytelmän. Näyttävässä esityksessä oli mukana näyttelemässä, tanssimassa tai musisoimassa liki 70 oppilasta. Kuva: Juha Sinisalo

Raumalaiset päiväkodit, koulut ja kerhot ovat juhlistaneet Suomen 100-vuotista taivalta näyttävästi.

Itsenäisyyspäivän alla on loihdittu lukuisia juhlia ja iltatilaisuuksia sekä treenattu näytelmiä ja musiikkiesityksiä. Lapset ja nuoret ovat päässeet näyttämään taitonsa myös sinivalkoisten askartelujen ja käsitöiden parissa.

Raumalainen sai liudan itsenäisyyspäiväaiheisia juttuvinkkejä.Toimitus kokosi lukijoiden iloksi aukeamallisen paikallisten lasten ja nuorten Suomi 100 -tunnelmia.

Nanun koulun oppilaat arvuuttelivat itsenäisyyspäivän alla Suomen kielen kauneinta sanaa. Nummen päiväkodin Vanamot-ryhmän 3–4-vuotiaat tuumivat, että 100 vuotta vanha Suomi kuulostaa ”aika vanhalta”. Taikatakin eskariluokan seinältä löytyvät Suomen presidenttien kuvat. Veteraanit saivat Nummen päiväkodin lapsilta sinivalkoisia kortteja, joihin on painettu sydänkuvioita. Nakki, salama vai hamsteri? Mikä Nanun koulun oppilaiden ehdottamista Suomen kielen sanoista on sinusta kaunein? Norssin Kalevala-näytelmässä yhdistyivät mennyt ja nykypäivä. Pojat tanssivat lavalla muun muassa Cheekin tahdissa. Normaalikoulun käytävää koristavat Suomen liput. Keskustan alueen päiväkodit kokoontuivat ihailemaan ilotulitusta tiistaiaamuna. Ennen rakettien pauketta lapset lauloivat Suomelle onnittelulaulun hurraa-huutojen ja siniristilippujen heiluttelun saattelemana.