Suvitien parkkisremontti maaliin marraskuussa – "Alue saadaan siihen kuntoon kuin se on suunnitelmissa haluttu"

Syväraumanlahden puolta Suvitiestä on remontoitu useana kesänä, ja nyt käynnissä olevan urakan myötä alue tulee tältä erää valmiiksi. Kuva: Juha Sinisalo

Kiikartornin pysäköintialueen kunnostusurakka on edennyt aikataulussaan ja valmista pitäisi olla marraskuun puolivälissä.

Uudelle asvaltille saadaan kaikkiaan 66 maalattua parkkipaikka ja myös metsän keskeltä paremmin esiin raivatulle hiekkakentälle jää tilaa lähes yhtä monelle parkkipaikalle.

– Jos kaveri lähtee vaikka päiväksi kalaan tai veneilemään ja tarvitsee vähän isompaa parkkitilaa autolle ja trailerille, löytyy sellaista jatkossa juuri täältä hiekka-alueelta, jonne ei maalata erikseen ruutuja, kunnallistekniikan johtaja Jaakko Aerila kertoo.

Parkkialueen laajennus- ja kunnostustöiden lisäksi Suvitietä myötäilevää rantaraittia jatketaan.

– Se tulee jatkumaan entistä paremmin kulkuväylänä parkkialueen ja meren välistä.

Syväraumanlahden puolta Suvitiestä on remontoitu useana kesänä, ja nyt käynnissä olevan urakan myötä alue tulee tältä erää valmiiksi.

– Suvitien alue saadaan nyt näiltä osin siihen kuntoon kuin se on suunnitelmissa haluttu, Aerila kuvailee.

Urakka aiheuttaa edelleen jonkinlaista liikennehaittaa, mutta yhtenä urakkaehtona oli varmistaa, että koko remontin ajan kulku rantaan ja sen nykyiselle parkkialueelle onnistuu.

– Näin on myös toimittu ja autot ovat koko ajan päässeet kulkemaan alueelle. Omiin korviini ei ole kantautunut tästä kriittisiä kommentteja, Aerila sanoo.

Lisää aiheesta

Lahdenkadun viemäröintityömaa sulkee osan Purjehtijankadusta 7.10. alkaen