Suvitien työt ovat yhä täydessä käynnissä

Kaapeliputkitusten ja viemäreiden teko on Suvitiellä edennyt hyvin, kommentoi Destian työpäällikkö Eetu Väisänen. Kuva: Esa Urhonen

Suvitien työt jatkuvat edelleen täydellä teholla, kun perjantaina kaivinkoneet mylläsivät ja työmiehet muokkasivat tien itäpäätä uuteen uskoon.

Destia käynnisti menossa olevan urakan työt valmisteluilla elokuun lopulla ja varsinaiset työt aloitettiin syyskuun alkupäivinä.

– Töitä on tarkoitus jatkaa niin pitkälle kuin säät sallivat, minkä jälkeen pidetään pääosin kevääseen asti taukoa. Urakka valmistuu ensi kesäksi, arviolta toukokuun loppuun mennessä, kertoo Destian työpäällikkö Eetu Väisänen.

Työt vanhan maalaiturin ja Syväraumankadun välisellä osuudella etenevät aikataulussa. Tämän vuoden aikana saadaan valettua reunamuuri ja tukimuuri on jo paikoillaan. Viemärit ja kaapeliputket saadaan myös maahan lähiaikoina.

– Säät ovat kohtalaisesti suosineet töitä, vaikka meriveden pinta on ajoittain ollut aika korkealla.

Yksi ryhmä tekee betonimuottia vanhan maalaiturin viereen, toinen kiveystöitä sekä kolmas kaivaa viemäreitä ja kaapeliputkia maan alle.

Rakennushanke tuo Suvitielle esimerkiksi lisää pysäköintipaikkoja, kahdet portaat, edellä mainitut tuki - ja rantamuurit sekä maatukia laitureihin.

Urakan hinta on kokonaisuudessaan 979 000 euroa. Tämän vuoden puolella rahaa kuluu 40 prosenttia.

Urakan yhteydessä uusitaan huonokuntoinen maalaituri numero 8 osaksi pysäköintialuetta. Pysäköintialueet sekä uudet pyörätiereitit asvaltoidaan ensi vuonna. Alueelle tulee istutuksia ja katukalusteita sekä asennetaan uusi valaistus.

Kaupungin suunnitteluinsinööri Leena Ruusu-Viitanen on aiemmin syksyllä todennut, että hankkeen jälkeenkin Suvitielle jää uudistettavaa.

Esimerkiksi tien keskiosan valaistus kaipaisi parannusta sekä ajorata olisi suunnitelmien mukaan syytä asvaltoida koko ranta-alueelta. Näitä toimenpiteitä varten tullaan hakemaan rahaa tuleville vuosille.