Sydvestistä tulee kokkivetoinen ravintola

Hotelli Vanhan Rauman tytäryhtiö on tarkoitus avata vielä heinäkuun aikana.

Ravintola Kalatori ja Hotelli Vanha Rauma laajentavat toimintaansa avaamalla uuden Sydvest-ravintolan osoitteessa Kuninkaankatu 6.

Ennenkin ravintolatilana toiminutta liikehuoneistoa remontoidaan parhaillaan vastaamaan paremmin uusien yrittäjien tarpeita.

– Olimme suunnitelleet laajentumista jo jonkin aikaa ja kun näimme, että tällainen hyvä aihio on myynnissä, ajattelimme tarttua tilaisuuteen, Jari Salli kertoo.

Vetovastuu Sydvestin toiminnasta on keittiömestari Juho Jokelalla, joka aikoo tarjota Sydvestissä ”hyvää käsin tehtyä ja sesongin mukaista ruokaa”.

– Emme lähde keksimään pyörää uudelleen. Aiomme valmistaa ruokaa samalla otteella kuin Kalatorillakin, jossa on tietenkin oma keittiönsä ja ruokalistansa.

Jari Sallin mukaan Sydvestistä halutaan luoda paikka, jossa on rento ja leppoisa fiilis, ja sinne voi pistäytyä muutenkin kuin ruokailemaan.

– Panostamme hyvän ruuan lisäksi juomapuoleen. Valikoimissamme on laadukkaita viinejä ja kattava tarjonta erikoisoluita.

Noin 30-paikkaisen ravintolasalin lisäksi asiakaspaikkoja on terassilla, jossa on myös anniskeluoikeudet.

Kokkivetoinen Sydvest lanseeraa Raumalla uudentyyppisen toimintamallin, jossa kokit valmistavat – ja myös tarjoilevat ruuat asiakkaille.

– Pyrimme näkymään salin puolella aina kuin vain mahdollista. Kerromme annoksista ja vastailemme asiakkaiden kysymyksiin. Haluamme seistä valmistamamme ruuan takana, Juho selvittää.

Uudessa ravintolassa voidaan hyödyntää yhtiön nykyistä henkilökuntaa, mutta parhaillaan Sydvestiin haetaan vielä yhtä tarjoilijaa.

Sydvest-nimi kertoo paljon uuden ravintolan tyylistä, joka on merellinen. Nimiehdotus tulikin eräältä tutulta merikapteenilta.

– Minulle Sydvest oli heti mieluinen, sillä se viittaa Nortamoon, mereen ja ilmansuuntaan eli lounaaseen, Juho Jokela kertoo.

Ja lounaasta puheen ollen: Sydvest tarjoaa lounasruokaa arkisin tiistaista perjantaihin. Iltaisin ravintola on avoinna viitenä päivänä viikossa ”niin kauan kuin asiakkaita riittää”.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut