Syksystä viis, näillä vinkeillä loihdit lumoavaa tunnelmaa sisälle ja ulos

Syystunnelmaa voi loihtia kotiin kynttilöillä, lyhdyillä ja pihlajanmarjatertuilla Sisustus Idean tapaan. Kuvat: Juha Sinisalo

Syksy on kaunista ja tunnelmallista aikaa.

Pihlajanmarjatertut hehkuvat punaisina, puiden ja pensaiden lehdet saavat lämpimiä sävyjä, ja ilta-aurinko värjää taivaanrannan upeaksi.

Lyhyemmiksi käyvistä päivistä ja tummuvista illoista voi nauttia sekä sisällä että ulkona.

Polttimot ovat jo itsessään kuin upea valaisin. Narvi-Sähkö

Erilaisilla valonlähteillä, pehmeillä tekstiileillä, luonnonmateriaaleilla ja syvillä sävyillä loihdit kotiisi, parvekkeelle tai terassille kotoisan tunnelman.

Teimme kierroksen raumalaisissa liikkeissä ja pomimme niistä ideoita sisälle ja ulos.

Aina kesäkaudella asunnon sisä- ja ulkotilojen raja hälvenee, ja parvekkeesta tai terassista tulee lisähuone.
Sen käyttöä ei kuitenkaan syksyn tullen ole syytä hylätä, sillä ulkona voi edelleen oleskella esimerkiksi terassilämmittimen alla tai tulisijan lämmössä.

Hauska nojatuoli ja siihen sopiva pöytä ovat varsinaisesti ulkokalusteita, mutta yhtä hyvin ne sopivat sisälle. K-Raudan valaisimissa on 60-luvun muotokieltä.

Ja kun talvi sitten kunnolla saa vallan, ulkokalusteet voi nostaa sisään ja jatkaa fiilistelyä, sillä nykyaikaiset pihakalusteet sopivat mainiosti myös sisäkäyttöön.

Kauppoihin ilmestyi jo loppukesällä toinen toistaan ihastuttavampia valontuojia, ja syksyn myötä niiden valikoima lisääntyy entisestään.

Lyhtyjen polttaminen on vaivatonta ja turvallista, kun ne voi liittää verkkovirtaan. Narvi-Sähkö myy Konstmiden ja Trion sähkölyhtyjä.

Kynttilälyhdyt ovat malliltaan joko selkeitä ja geometrisia, pääasiassa metallirunkoisia lyhtyjä, tai sitten ne voivat olla koristeellisia ja värikkäitä, esimerkiksi keraamisia lyhtyjä.

Valoa syksyyn tuovat myös valoketjut, siirrettävät lamput ja valaisimet, jotka sopivat sekä ulos että sisälle.

Blomuksen Ani-lamppu on USB-ladattava, himmennettävä ja siirrettävä. Kodinonni.

Mikset hankkisikin parvekkeellesi jalkalamppua, jonka paikkaa voit tarpeen mukaan siirrellä?

Nykyaikaiset valonlähteet toimivat joko paristoilla, aurinkokennoilla tai pistorasiaan kytkettyinä. Niitä voi myös ladata, kuten kännykkää.
 

Hämmästyttävän aidon näköiset Uyuni-kynttilät ovat turvallinen vaihtoehto palaville kynttilöille. Sormiparistoilla toimivien kynttilöiden ”palamista” voi ohjata kaukosäätimellä. Kuva: Uyuni/Kodinonni