Syväraumanlahden molemmin puolin on nyt valotolppia laitureilla – lisäksi venepaikkalaiset saavat niistä sähköä ilman erillistä maksua

Koulurannan ja Suvitien venelaitureille on asennettu tällaisia valaisintolppia, jotka tarjoavat valon lisäksi myös sähköä kahden pistokkeen muodossa. Pistokkeet ovat kaikkien venepaikkalaisten käytössä. Kuva: Juha Sinisalo

Syväraumanlahden venelaitureilla on nyt iltaisin entistä valoisampaa, sillä viidelle Koulurannan laiturille (1–5) ja kuudelle Suvitien puoleiselle laiturille (9–14) on asennettu vuodenvaihteen tienoilla valaisintolpat.

Yhdellä Suvitien laitureista työt ovat tosin vielä kesken mutta valmistuvat pian, kertoo pienvenesatamien käyttöpäällikkö Pekka Yli-Kauhaluoma.

– Tolppia on viidestä seitsemään per laituri hieman laiturin pituudesta riippuen. Yhteismäärä kaikkineen tulee olemaan 65 valaisinpollaria, Yli-Kauhaluoma kertoo.

Valon lisäksi tolpat tarjoavat myös sähköä, sillä jokaisesta löytyy kaksi pistoketta. Sähköä on tähän mennessäkin ollut tarjolla Merijakamon läheisessä aallonmurtajalaiturissa ja Koulurannan laiturissa 7.

Nyt asennettujen sähköpistokkeiden konsepti on kuitenkin uudenlainen, sillä sähköä saa käyttää kaikilla laiturin venepaikoilla eikä siitä peritä maksua. Aiemmissa tolpissa on mittari, ja sähkö on laskutettu käyttäjältä kerran vuodessa lukemien mukaan.

– Näistä uusista ei nyt peritä sähkön hintaa erikseen. Sähköä voivat veneilijät käyttää, mutta se ei ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön, vaan pikemminkin tilapäisiin pikkukorjauksiin ja sen sellaisiin, Yli-Kauhaluoma kuvailee.

Venepaikkamaksut kasvoivat viidellä prosentilla tulevaksi kaudeksi. Maksuilla rahoitetaan investointeja.

Niistä mittavin tälle vuodelle on Koulurannan 6-laiturin uusiminen, johon on varattu määrärahat, Yli-Kauhaluoma valottaa.

– Lisäksi tehdään tietysti pienempiä korjauksia tarpeen mukaan, se on normaalia kunnossapitotyötä.