Syväraumanlahden pohjasta löytyi kaukaa anastettu kassakaappi

Nyt löytyi jännä juttu! Viljami (vas.), Vertti ja Veikka Pulliaisen suurtehomagneetti napsahti kiinni merenpohjassa maanneeseen kassakaappiin. Arvotavaraa sisältänyt turvasäilö osoittautui joitakin vuosia sitten Kaakkois-Suomessa anastetuksi. Kuva: Mika Pulliainen.

Raumalainen Mika Pulliainen lähti sunnuntaina Syväraumanlahden venesatamaan poikiensa Viljamin, Vertin ja Veikan kanssa kalastelemaan suurtehomagneetilla.

Tarkoitus oli kokeilla, mitä venesataman merenpohjasta tällä kertaa magneettiin tarttuisi. Aiemmin kun isän ja poikien yhteiset magneettikalastusretket olivat tuottaneet saaliiksi lähinnä nauloja, ruuveja ja ketjunpätkiä.

Tällä kertaa magneettiin tarttui kuitenkin esine, jonka alkuperä löytyy toiselta puolelta Suomea.

– Seurasin poikien kalastuspuuhia, kunnes yhtäkkiä vaikutti siltä, että magneettiin on tarttunut jotain vähän suurempaa. Menin auttamaan poikia, sillä kohde oli juuttunut tiukasti merenpohjaan. Saimme lopulta vedettyä esineen pintaan, vaikka se painoi ihan hirveästi. Yleisöäkin alkoi kokoontua meidän ympärillemme seuraamaan nosto-operaatiota. Viimein saimme raskaan laatikon kammettua laiturille. Pojat olivat aivan innoissaan, kun huomasivat, että kyseessä on joku turvalaatikko tai pieni kassakaappi. Raahasimme laatikon autollemme ja veimme sen kotiin, Mika kertoo.

Hänen mukaansa laatikosta huomasi heti, että se on mitä todennäköisimmin varastettu, koska sen lukko oli porattu pois.

– Sen kantta ei tarvinnut kovinkaan paljon sorkkaraudalla vääntää, sillä kansi aukesi helposti. Laatikon sisältä löytyi muutamia koruja, asiakirjoja ja pari passia, minkä vuoksi soitin heti poliisille.

Poliisit tulivat käymään Pulliaisilla, keräsivät laatikosta löytyneet esineet talteen ja selvittivät niiden perusteella omistajan henkilöllisyyden.

– Vähän myöhemmin poliisi vielä soitti minulle ja kertoi, että turvalaatikko on anastettu muutamia vuosia sitten omakotitalosta Kaakkois-Suomessa. Kyseessä on vielä osittain selvittämätön tapaus, mikä tekee merenpohjan löydöstämme varsin kiinnostavan, Mika Pulliainen toteaa.

Lisää aiheesta

Magneettikalastajan koukkuun tarttui Raumalla mopedi