Taas kimpassa kuntoon! Ryhmäliikunnat aloitettiin liikuntakeskuksissa erityisjärjestelyin

Friskin palveluvastaava Mirjami Ahon mukaan jumppaajat löysivät ryhmäliikuntatunneille mukavasti heti maanantaina: "Osa varmasti vielä tarkkailee tilanteen kehittymistä ja suuntaa ryhmätunneille vasta myöhemmin." Kuva: Pekka Lehmuskallio

Monen kuntoilijan pitkä odotus päättyi maanantaina, kun ryhmäliikuntatunneille pääsi jälleen porukassa hikoilemaan.

– Ihmiset ovat lähteneet mukavasti liikkeelle ja he ovat olleet positiivisella mielellä. Kotikuntoilu alkoi jo kyllästyttää monia, jotka ovat tottuneet liikkumaan ryhmässä, Friskin palveluvastaava Mirjami Aho kuvailee.

– Meillä on isot ryhmäliikuntatilat, joten niihin mahtuu liikkumaan hyvällä turvaetäisyydellä. Tuntien maksimimäärä on nyt noin 20–25 henkilöä, hän jatkaa.

Friski järjestää viikoittain kolme tuntia myös ulkosalla.

– Meillä on perinteisesti ollut joitain ulkotunteja kesäaikaan. Nyt halusimme ottaa aivan erityisesti huomioon ulkotunnit, jotta myös heille, jotka eivät vielä halua tulla ryhmätreeneihin sisälle, löytyy vaihtoehtoja lukujärjestyksestämme, Aho kertoo.

Maanantaisin ulkona kahvakuulaillaan, tiistaisin vedetään ulkotreenit Otanlahdella ja keskiviikkona Friskin pihassa huhkitaan bootcampin merkeissä.

Monesti kesä on ryhmäliikunnoissa ja kuntosaleilla hiljaisempaa aikaa, mutta nyt monien alan yrittäjien toiveissa on niin sanotusti uusi tammikuu.

– Tauko ryhmäliikunnoista on ollut pitkä, joten moni on jo kaivannut tunteja. Toki osa on vielä arkoja osallistumaan tunneille tai joku saattaa kuulua riskiryhmään, eikä siksi voi vielä lähteä jumppaamaan porukassa.

Välineiden putsaukset, turvavälit ja liikuntakeskuksiin sijoitellut desinfiointipullot ovat nyt entistä isommassa roolissa kuntokeskuksissa.

– Ihmiset tuntuvat olevan asioista todella valveutuneita. Olemme iloisia, että pääsimme aloittamaan toimintamme pitkän tauon jälkeen. Totta kai seurailemme, miten tilanne kehittyy ja tuleeko uusia määräyksiä tai suosituksia, Aho sanoo

Liikuntakeskukset ovat ryhmäliikuntojen alkaessa ohjeistaneet asiakkaitaan ja muokanneet toimintaansa vallitseviin oloihin.

Esimerkiksi Kuntosumpussa ryhmäliikuntatuntien osallistujamäärä on rajattu maksimissaan 20 henkilöön ja tunteja on aikataulutettu niin, ettei aulaan syntyisi ruuhkaisia hetkiä.

Hyvinvoinnin Walimo neuvoo asiakkaitaan ottamaan tunneille oman hikipyyhkeen ja desinfioimaan tunneilla käytetyt matot sekä liikuntavälineet käytön jälkeen. Myös samoja välineitä vaihtelevista kiertoharjoittelutyyppisistä tunneista on tällä hetkellä luovuttu.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille "Onneksi on nämä kirjat" – Rauman pääkirjasto avautui koronarajoitusten höllennyttyä kevyesti uudistuneena

Vain tilaajille Teatteriravintola Ankkuri avasi jälleen ovensa – buffetravintoloissa aterioiden annostelun hoitaa henkilökunta

Vain tilaajille "Kyllä tätä on odotettu!" – raumalaiset suuntasivat rohkeasti ravintoloihin ja kahviloihin heti aurinkoisena maanantaina