Taas vedetään kieli poskessa Sliippareita

Raumalaissoittajista koostuva Sneaky Sneakers haluaa laajentaa Sleepy Sleepersin biiseihin pohjautuvaa ohjelmistoaan muunlaiseenkin huumorimusiikkiin.

Jos bändin repertuaariin kuuluvat ylipitkät soolot, sekavat koreografiat ja ajat sitten vanhentuneet läpät, yleisö voi tuntea Sneaky Sneakersin keikalla aitoa myötähäpeää.

Ja sitä raumalaismuusikoista koostuva, legendaarisen Sleepy Sleepersin jalanjäljillä kulkeva bändi juuri haluaakin.

– Hyvän myötähäpeän lisäksi keikallamme voi nauttia spektaakkelimaisen järisyttävästä showsta, josta ei puutu menoa ja meininkiä. Valojakin meillä on niin paljon, että tuskin mahdumme niiden kanssa sisälle Street Bariin. Tavaraakin ollaan tilattu ihan ulkomaita asti, bändin kitaristi Söör Urkki von Välihuutaja pyörittelee päätään.

”Dallapen kanssa samoihin aikoihin” perustetun Sneaky Sneakersin kantaisä on Jorma Isojormadottir, islantilaistaustainen, sittemmin raumalaistunut musiikkiguru.

– Porukka on lähinnä sekasikiö entisiä ja nykyisiä työkavereita, jotka ovat olleet jollakin tavalla tekemisissä musan kanssa. Kovissa liemissä keitettyjä rokkimiehiä me ollaan kuiteskin kaikki, Punk Elvis toteaa.

– Ollaan tässä viime aikoina haaveiltu oikein kiertueestakin. Se kattaisi Vaimaron, Suontaan ja Kodiksamin, Söör Urkki paljastaa.

Sneaky Sneakers: Söör Urkki (ylh. vas.), Leo Urea, Doc Jamaica (alh. vas.), Alvar Faklööv (kesk.) ja Punk Elvis. Bändillä on oma vakiintunut fanikuntansa, josta ”yksi on kerran tullut bäkkärille”.

Sneaky Sneakersin kokoonpanoon kuuluu viidestä kuuteen bändiläistä.

Söör Urkin, Punk Elviksen ja Jorma Isojormadottirin lisäksi menossa ovat mukana ”yli-inhimillinen rytmikone” Doc Jamaica, Chris Rean velipoika Leo Urea (jolta yhdellä keikalla ostettiin trikootkin jalasta) sekä bändin lääkinnästä ja ensiavusta vastaava Alvar Faklööv.

Herrat Elvis ja Urkki kertovat, että kokoonpanon show on löysästi käsikirjoitettu rock´n roll pläjäys, jonka draaman kaaresta eivät bändin jäsenet itsekään tiedä.

Yksityisyyttään tarkasti vartioivien miesten lisäksi lavalle saattaa nousta vierailevia hahmojakin.

Sleepy Sleepersin musiikilla on kova kysyntä, ja siksi Sneaky Sneakersillakin on ollut kiitettävästi keikkoja. Viime kesänä bändi vetäisi keikat Liedossa sekä Santtion Suuli-rockissa. Niiden lisäksi on ollut yksityistilaisuuksia.

Elvis ja Urkki kertovat, että Sneaky Sneakersin keikasta muodostuu juuri niin hyvä kuin sen yleisö on.

– Yleisö määrittelee, millainen illasta tulee. Yleensä me soitetaan kerrallaan yks biisi ja siihen päälle päästellään monta minuuttia hölinää, mut jos jengi vaan tönöttää, niin sitte me vaan soitetaan.

Street Bariin keikalle sneakerit pääsivät, ”kun itse tarjottiin itseämme”.

– Ne oli vissiin kattonu meijän esitystä netistä, ja niin diili lyötiin heti laakista kiinni, Punk Elvis kehaisee.

Sneaky Sneakersin seuraavasta keikasta Street Barin jälkeen ei ole vielä tietoa. Lähialueelle tekisi mieli soittelemaan, sillä pitkät maailmankiertueet alkavat soittajia jo tympiä.

– Lietokin oli liian kaukana.

Miehet houkuttelevat yleisöä perjantain keikalleen, ”vaikka Matin ja Tepon jälkijäristyksissä”.

– Rahasta me tätä tehdään, mutta ei meillä mitään keikkapalkkioita ole. Street Barin -keikallekin on vapaa pääsy.


Sneaky Sneakers Rokkaa ja Jumppaa, pe 29.11. Street Bar. Showtime klo 23.