Kansalaisopiston taidekilpailu tuotti liki 30 teosta: ykköstilan kuvataidekilpailussa vei Jukka Takalan pastellityö

Kansalaisopiston kuvataideopettaja Nikolay Nikolov asettelee Jukka Takalan voittotyötä esille. Takala osallistui kilpailuun kolmella teoksella. Kuva: Maarit Anttila

Maaliskuussa kansalaisopiston toiminta katkesi kuin seinään. Kuvataideopettaja Nikolay Nikolov jatkoi silti omaa työtään omassa Facebook-ryhmässään, jossa hän opasti ja innosti kurssilaisiaan.

Samalla virisi idea korona-aiheisesta kuvataidekilpailusta.

– Siihen osallistui lopulta 11 tekijää. Määrä olisi voinut olla isompikin, mutta teoksia jätettiin kuitenkin lähes 30, Nikolov sanoo.

Aiheena oli Korona erottaa ja yhdistää. Voittaja on nyt valittu, hän on Jukka Takala, joka jätti kilpailuun kolme teosta.

Palkinnoksi hän saa ilmaisen kurssin kansalaisopistossa.

Kolmihenkinen raati valitsi Takalan töistä parhaimmaksi pastellityön Lähtö, jossa selin oleva hahmo seisoo laiturilla ja katselee merelle katoavaa purjelaivaa.

– Voittajateoksessa yhdistyy kilpailun aihe. Työ kertoo kuolemasta, se kuuluu koronaan, mutta raati näki työssä myös positiivisuutta, sanoo Nikolov.

Kiitosta sai myös muun muassa surrealistisesti kuvattu taivas sekä sommittelu, joka on Nikolovin mukaan tehty kultaisen leikkauksen oppien mukaisesti.

Kaikki kilpailutyöt ovat esillä ensi viikonlopun ajan Nikolovin työhuoneella Nortamonkadulla.

Näyttelyteoksissa on käytetty erilaisia tekniikoita. Marja Malisen katosta riippuvat, virusta ja sen leviämistä kuvaavat Korona-teokset ovat sekatekniikkaa, materiaalina on rautalanka ja keramiikka.

Raija Elovaara puolestaan on kuvannut korona-aika herkästi vesiväreillä lapsen näkökulmasta.

Näyttely on avoinna Nikolovin työhuoneella Nortamonkatu 15, 2. krs. 24.–25.10. klo 11–17. Avajaiset ovat 24.10. klo 11.

Marja Malisen sekatekniikkatyö on hänen näkemyksensä koronaviruksesta.